Da li će nam policija upadati u kuće zbog klevete: Upozorenje na rizike zbog izmjene zakona

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Zi

Podrska

Gulliverus

Do Dick Jung Pung da bi se zaštitio od glasova slobode, naroda, da ga slučajno tko ne bi kritikovao pravi sopstveni zatvor, radni logor kojim upravlja on i njegova bratija. Naravno nisu se ni svi novinari kao i borci za ljudska prava digli protiv ovoga nego šute, mudruju, a EU, Amerika, ambasadori i njima slični ne vide problem, nije ih briga jer on je njihov prijatelj, stare ideje i floskule. Da se razumijemo isto bi bilo i da je to Bakir sa SDA predložio, ili će to donijeti Konjaković da se zaštiti od kritika građana, Čović je veoma blizu na tom putu dana niko ne smije da ga nije niti propitkuje adZ. Eto nakon 27 godina izgradnje zapadne demokratije opet polažemo vozački ispit. E moj Murphy i Bidene i ostali...

Baddy

Novinari se malo prave naivni kada pisu u ovom kontekstu. Uvodjenje ovog zakona vazno, jer su pseudonovinari uzeli previse prostora da govore "istinu", a da prethodno nije postojalo ozbiljno istrazivanje o temi koju toboze obznanjuju javnosti zarad njihovih sloboda. Posljednjih godina imamo niz clanaka koje citamo svakodnevno, a koje su i vise neko intenciozne i podmukle, a da bi postigli efekat klikova. O konstrukcijama recenica mnogih clanaka ne vrijedi trositi rijec, ali su, na zalost, usmjerile um mnogih citatelja da impulsivno reagiraju kao kakvi bijesni lavovi u komentarima. Ako je nesto stvarno istina, onda se novinar ne bi trebao brinuti, jer je, valjda, na faksu i kroz posao razvio praksu istrazivanja, a svjestan koliko je potrebno uloziti napor da se svaka tema istrazi. U svim razvijenim zemljama je to potpuno normalno, i ne znam zasto zloupotrebljavate i izvlacite iz konteksta ovaj zakon, kao nesto sto ce vam "skratiti slobode". Naprotiv, samo ce vas malo vise uozbiljiti da ovaj posao volite i dignete na nivo koji zasluzuje. Tako da se radujem danu kad ce klix ili radiosarajevo malo racionalnije da sheruju stvari sa facebooka ili instagrama nekog polusvijeta, i to nam izlagati kao vjerodostojnu informaciju. Radujem se danu kada ce, recimo, vrli F. Vele sjesti i malo zagrijati stolicu, ili satima buljiti u bijeli document na racunaru, kako bi napisao smislen clanak. Dajem ruku da je ispao iz forme kada je posrijedi ta praksa. :)

/ Najnovije