Čuveni Rade Šerbedžija priredio više od koncerta u Sarajevu

3
Radiosarajevo.ba
Čuveni Rade Šerbedžija priredio više od koncerta u Sarajevu
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Čuveni Rade Šerbedžija u Sarajevu

Čuveni glumac i umjetnik Rade Šerbedžija boravi u prijestolnici Bosne i Hercegovine. Građani i posjetioci Sarajeva sinoć su imali priliku uživati u fantastičnom nastupu Šerbedžije.

U Bosanskom kulturnom centru fanovi su uživali u novim i starim hitovima ovog velikog umjetnika.

Autentičan i maestralan Rade, sarajevskoj publici predstavio i svoj album ''Ne okreći se sine''.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Svaki nastup Šerbedžije je više od koncerta. To je veče poezije, master klas glume, nadahnuto recitovanje, odlomci monodrame i sve ono što čini identitet velikog umjetnika kao što je Šerbedžija, koji nikada ne štedi energiju i inspiraciju da publici pokloni svoj maksimum.

Čuveni Rade Šerbedžija u Sarajevu - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: Čuveni Rade Šerbedžija u Sarajevu

Šerbedžija je publiku počastio hitovima: “Meni se dušo od tebe ne rastaje”, “Ni u tvome srcu”, “Poleti ptico”, “Povratak ratnika”, “Tvoje nježne godine”, “Ne daj se Ines”, "Imam pjesmu za tebe", "Na nešto me sjeća taj grad"...ali i nezaboravne pjesme Arsena Dedića, Kemala Montena i drugih kolega sa kojima je sarađivao.

Posljednji put Šerbedžija je pred sarajevskom publikom nastupio u oktobru 2017. godine u Mikser Houseu, a u BKC-u je pak gostovao godinu prije, u junu 2016.

Uz pratnju benda Zapadni Kolodvor, Rade Šerbedžija večeras će održati koncert u velikoj sali Doma kulture Kakanj sa početkom u 20:00 sati. Naredni koncert zakazan je za 17. juni u Beogradu.

Dan kasnije, ekipa portala Radiosarajevo.ba imala je ekskluzivno pravo da prisustvuje snimanju filma o  životu Šerbedžije.

Ahmed Imamović, poznati režiser koji snima film o životu Šerbedžije rekao je za portal Radiosarajevo.ba da se snimaju posljednji kadrovi filma 'Umri prije smrti'.

"Imali smo velike transformacije glumca... čekali smo i Radeta da dođe u Sarajevo, na to je utjecala i pandemija koronavirusa", pojasnio je Imamović.

Poznati glumac Adnan Hasković i producent Samir Smajić govorili o ovome filmu.

"Ovo što vidite - to je iz lika jer se borim s jednim dječakom, a ja kao zločasti doktor sam zloupotrijebio život i poziciju kroz karakter u filmu", naveo je Hasković.

Smajić je za portal Radiosarajevo.ba da su se završavale "scene sna" danas.

"Ponosan sam na kompletan program i ekipu. Vrijedilo je čekati Šerbedžiju, to će se vidjeti na kraju", poručio je Smajić.

Pogledajte na snimcima šta je ekipa portala Radiosarajevo.ba zabilježila.

Radetu želimo još mnogo uspjeha i da nas što prije ponovo posjeti!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije