Rade Šerbedžija čestitao rođendan svojoj Lenki: "Moja mlada, lijepa suprugo"

1
Radiosarajevo.ba
Rade Šerbedžija čestitao rođendan svojoj Lenki: "Moja mlada, lijepa suprugo"
Foto: Hanza Media / Rade Šerbedžija sa suprugom Lenkom

Čuveni glumac i umjetnik Rade Šerbedžija nerijetko publiku obraduje svojim fantastičnim izvedbama, emotivnim stihovima i emocijom, a ovog puta ima je poseban povodom da pjesmu Šandora Petefija, "Kako da te nazovem" posveti najposebnijoj ženi u svom životu.

Rade je supruzi Lenki Udovički čestitao rođendan na dirljiv način, a ovi stihovi će dugo biti u njenim mislima.

"Večeras je rođendan mojoj ženi Lenki Udovički. Inače ona je uglavnom jedan od dramaturga kada sinimamo. Moja Milica, naša Milica nas najviše snima... A sad želim da joj napravim iznenađenje i da joj pošaljem čestitku za rođendan. To je pjesma božanstvenog pjesnika Šandora Petefija, "Kako da te nazovem". Srećan ti rođendan, 11.02.2022. godine", rekao je Šerbedžija na snimku koji je dobio mnoštvo lajkova i pozitivnih komentara, a njegova emotivna interpretacijamnoge je ostavila bez daha, piše Glossy.espreso.co.rs.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Šandor Petefi - Kako da te nazovem

"Kako da te nazovem, kad sred sumraka, snatreći, večernje zvezde lijepih ti očiju, diveći se, moje gledaju oči, kao da ih sad vide prvi put... Te zvijezde, čiji je svaki zrak po jedan potok ljubavi, koji teče ka moru duše moje kako da te nazovem?

Kako da te nazovem, kad mi dobaciš pogled svoj, taj pitomi golub, čije je svako pero po jedna maslinova grana mira i čiji je dodir tako dobar! Zato što je mekši od svile i od jastuka u kolijevci kako da te nazovem?

Kako da te nazovem, kad zasviraš svojim glasom. Te glasove da čuju suha stabla usred zime prolistala bi ponovo zelena misleći, to je već proljeće, davno očekivani njihov spasilac, a slavuj pjeva: kako da te nazovem?

Kako da te nazovem kad mi usne dodirnu tvojih usana plameni rubin – kamen, kad u vatri poljupca stope se naše duše, kao u zoru dan i noć, a svijet nestane pred nama, nestaje za mene vrijeme i sva tvoja tajanstvena blaženstva vječnost rasipa po meni – kako da te nazovem ?

Kako da te nazovem, slatka majko moje sreće, vilinska djevojko vizije koja se dotiče neba, najsmjelije moje nade zastiđuješ svojom stvarnošću, moje duše jedino blago vrijednije od celoga svijeta, slatka, moja lijepa, mlada suprugo, kako da te nazovem?"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije