Čišćenje ulaza u Veliku Aleju na Ilidži: Građanima dosta smeća

Radiosarajevo.ba
Čišćenje ulaza u Veliku Aleju na Ilidži: Građanima dosta smeća
FOTO: Facebook / Akcija će se održati 9. septembra u 11 sati
Vrelo Bosne spominje se još u 19. stoljeću kao jedno od najljepših mjesta na svijetu sa zrakom koji krijepi, zelenilom koje odmara i ljekovtim vodama.

Naida Kundurović popularna TV voditeljica i producentica i Emina Kadić  organizatorice su građanske akcije čišćenja ulaza u Veliku aleju, zbog toga što je ovaj dar prirode danas prepun smeća koje ljudi bacaju.

"Uradimo nešto vrijedno za nas same. Skupimo se i pokažimo da možemo bolje i više. Ne trebamo čekati na vlast, političke stranke i ostale nepodobne subjekte da nam obezbjede ljepši pogled", poručuju organizatori događaja.

Akcija će se održati 9. septembra u 11 sati, a okupljanje je kod restorana "Ildžis", na samom početku Velike aleje. A kako organizatori poručuju akcija će trajati do izmaka snaga.

"Slobodna procjene je da bi akcija mogla trajati dva do tri sata, uz pauze. Prema prognozama sunčanano bi trebalo biti do 14 časova. Zaštitne maske za usta i kese za smeće obezbjedit će organizatori", navodi se u najavi akcije.

Svi zainteresirani koji žele učestvovati u doniranju neophodne opreme, popute kvalitetnih rukavica za čišćenje, kesa za otpad i ostalog pribora, mogu kontaktirati Naidu putem facebooka, koja će biti i domaćin događaja.

"Idemo udruženim snagama do ljepšeg našeg Grada. Jer mi to možemo. Jer to Sarajevo zaslužuje", poručile su organizatorice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije