Cinema City upriličio diskusiju o motivaciji uz premijeru filma "100 metara"

Radiosarajevo.ba
Cinema City upriličio diskusiju o motivaciji uz premijeru filma "100 metara"
/ Šta je vaš izgovor - događaj u Cinema Cityju
Sinoćnji događaj privukao je u sarajevski Cinema City veliki broj poklonika trčanja i zdravog života.

Upriličena je premijera španskog filma 100 metara nakon koje je uslijedio razgovor, a sve pod zajedničkim nazivom Koji je vas izgovor? 

Film "100 metara" je istinita prila Ramóna Arroyoa, 44-godišnjaka, koji je postao legendarni MS atletičar nakon što mu je dijagnosticirana multipla skleroza prije 12 godina. Uprkos dijagnozi, Ramon odluči sudjelovati na ultimativnom sportskom izazovu i najtežoj utrci na svijetu – Ironman triatlonu: 42 km trčanja, 3,8 km plivanja i 180 km vožnje biciklom. Ovaj film, za koji režiju potpisuje Marcel Barren,  na repertoaru je Cinema Cityja. 

Partneri deogađaja su Alora - prirodni odgovor na stres i restoran Druga Kuća koji je predstavio svoje prirodne i zdrave 2K sokove 

Inspirisan radnjom filma, događaj Koji je vas izgovor?  je imao za cilj da motivira i potakne sve  sve one koji misle da im je potrebna dodatna motivacija da postignu svoj cilj.

 Biti uvijek bolja verzija sebe nije uvijek lako ali je moguće

Na panel diskusiji govorili su Denis Agović, Nejra Odobašić, Selma Kukić i Almina Haskić, a moderator događaja bio je Tomislav Cvitanušić.

 «Multipleks Cinema City s ponosom predstavlja različite događaje koji kino koriste kao platformu za lansiranje dobrih priča kao što je ova. Uz podrsku NGO Marthona, divne goste i posebno inspirativan film,  imamo priliku da razmislimo o svim našim izgovorima kako dalje. Ovo je jedan pokušaj da podržimo našu zajednicu i kroz gledanje filma i panel diskusiju zapravo shvatimo da postoje pozitivne priče i kod nas u BiH i da nas jednako tako mogu inspirisati. Planiramo iskoristiti ovu platformu i ubuduće  i prezentirati još neke od važnih tema. Nadam se da su naši gosti i film 100 Meatra motivirale nekoga", istaknula je Andrea Vujosević, Izvršna direktorica Multiplexa Cinema City

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije