Bugojansko Rostovo omiljena destinacija posjetilaca

Radiosarajevo.ba
Bugojansko Rostovo omiljena destinacija posjetilaca
Omiljena destinacija ljubitelja zimskih sportova i odmora u prekrasnom snježnom ambijentu je Ski-centar "Rostovo", koji je od Bugojna udaljen desetak kilometara.

Uz stanovnike toga grada, u neopisivom planinskom dekoru uživaju i građani ostalih općina Srednjobosanskog kantona, ali i Zenice, Mostara, Tuzle, Sarajeva, Doboja...

Vlado iz Novog Travnika dolazi uglavnom radnim danima kada se na Rostovu, za razliku od vikenda, bilježi nešto manja gužva, piše Večernji.ba.

"Došao sam s kćerkom Magdalenom, koja uči skijati. Rostovo nam je bliže i jeftinije od Vlašića. Tu smo za deset minuta", kazao je.

Dodaje da uživa u svojim prvim umirovljeničkim danima i rostovskoj zimskoj idili, te da planira uskoro novu posjetu ovom skijalištu.

"Super mi je, ali bih volio da ima više sadržaja za nas, neskijaše", naglasio je Vlado.

Ski-centar „Rostovo“ rado posjećuju i građani susjedne Republike Hrvatske, za koje je boravak na snijegu posebno zanimljiv.

Čari rostovskih padina i obližnje Etno selo “Babići” uvijek iznova vraćaju veliki broj Dalmatinaca koji su se, i ove godine, u velikom broju odlučili na zimovanje u Bugojnu.

Silvija iz Zadra je prvi put na Rostovu, gdje je stigla u društvu supruga i nekoliko svojih prijatelja.

"Uživamo na ovom skijalištu koje je idealno, pogotovo za početnike kao što sam ja. Došli smo u četvrtak, a smješteni smo u hotelu. Ponuda je dobra, zadovoljni smo", kaže Silvija.

Priznaje da obožava zimu i da joj se svidjelo na Rostovu, koje ne misli zaboraviti.

"Skijalište nije daleko, svega četiri sata vožnje od Zadra tako da ćemo, sigurno, ponovno doći", poručila je ova Zadranka. 

Slično priča i Josipa iz Metkovića.  

"Ovdje smo od jučer, a ostat ćemo četiri dana. Lijepo nam je, sve je uredno, hotel je fin i uvjeti su zadovoljavajući", kaže.

Ističe da nije "neka vrsna skijašica" i da njen suprug ima više iskustva na skijama, s obzirom na to da je počeo skijati još prije nekoliko godina. 

"Oboje volimo zimu, planinu i skijanje. Najčešće idemo na Kupres. Ovdje smo prvi put i sve je dobro", naglasila je Josipa.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije