Bravo, narode: Na korak smo od zabrane izgradnje malih hidroelektrana!

1
Radiosarajevo.ba
Bravo, narode: Na korak smo od zabrane izgradnje malih hidroelektrana!
Foto: Kolaž / Dom naroda Parlamenta FBiH danas je usvojio Nacrt Zakon o električnoj energiji!

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je na današnjoj sjednici Nacrt dopune zakona o električnoj energiji.

Ovaj zakon potencijalno će spriječiti gradnju preko 100 malih hidroelektrana, spasit će na desetine vodotoka na kojima je planirana izgradnja ovih ekocidnih elektroenergetskih objekata, ali i obesmisliti izdavanje budućih koncesija na našim rijekama.

"Sada slijede javne rasprave, što je za nas teži dio puta, jer na suprotnoj strani stoje jaki energetski lobiji!", naveli su iz 'Fondacije Atelje za društvene promjene".

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Važna obavijest iz GRAS-a: Danas će doći do privremene obustave saobraćaja u Sarajevu

Da bi dopune Zakona o električnoj energiji stupile na snagu potrebno je da ih odobre oba doma Parlamenta FBiH. U aprilu ove godine Predstavnički dom nije prihvatio da Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji u FBiH razmatra po hitnom postupku nego ga je vratio u redovnu proceduru i nakon razmatranja prihvatio je Nacrt zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije