Bravo đaci: Slatki paketići za drugare iz Konjević polja

Radiosarajevo.ba
Bravo đaci: Slatki paketići za drugare iz Konjević polja
Učenici iz sarajevske Osnovne škole "Umihana Čuvidina" organizirali su dobrotvornu akciju za djecu iz Konjević polja.

Donacijama preko 400 novogodišnjih paketića vršnjacima u školi, odnosno učenicima slabog materijalnog stanja, pomogli su da barem na trenutak zaborave surovu stvarnost.

Učenici i nastavnici škole "Umihana Čuvidina" zajedno sa direktorom Azizom Mulahmetović, posjetili su i obradovali novogodišnjim paketićima i učenike iz Konjević Polja.

Manifestacija podjele novogodišnjih paketića, upriličena je uz prigodnan kulturno-zabavni program, koji su izveli učenici navedene škole.

Pored humane akcije Djeci Konjević Polja, paketići su darivani i vršnjacima iz Osnovne škole „Ustikolina“ Ustikolina, Osnovne škole “Hasan Turčalo Brzi“ Ilovača, Osnovne škole „Mak Dizdar“ Vitkovići, Djeci povratnika iz Strgačine – Rudo.

"Ponosan sam na učenike naše škole, na njihovu humanost i razumijevanje. Koristim se i ovom prilikom, da se zahvalim svim učesnicima projekta, naročito roditeljima učenika, na njihovoj nesebičnoj podršci u raznim projektima koje organizira škola", riječi su direktora Aziza Mulahmetovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije