Fočanski spasioci kao Djeda Mrazovi iznenadili i darivali bolesne mališane

Anadolija
Fočanski spasioci kao Djeda Mrazovi iznenadili i darivali bolesne mališane
Nesvakidašnjom akcijom pred nastupajuće novogodišnje praznike članovi Spasilačkog kluba Wolf iz Foče obradovali su djecu koja praznike provode na Pedijatrijskom odjeljenju Univerzitetske bolnice Foča.

Malo njih je uspjelo sakriti osmijehe i oduševljenje, nakon što su na prozoru svoje igraonice ugledali Djeda Mraza, koji se spustio sa krova kako bi im donio poklone. Oduševljeni su bili i roditelji, ali i medicinsko osoblje.

„Nemam riječi da kažem koliko smo zahvalni Spasilačkom klubu Wolf koji je organizovao ovako predivan način da obraduje naše mališane koji su zbog bolesti u ove praznične dane morali da budu na našem odjeljenju. Mnogo im hvala i podržavam ovakve akcije, da ih bude što više u budućnosti i da se i drugi ugledaju i na ovakav način obraduju našu bolesnu djecu“ – rekla je prim. dr. Biljana Milinković sa Pedijatrijskog odjeljenja.

Po dolasku Djeda Mraza u igraonici se i zapjevalo, i zaplesalo.

„Bilo je lijepo i iznenadili smo se, a pokloni su bili divni“ - kazala je Milica Marković, osmogodišnja djevojčica iz Novog Goražda.

Spasilački klub Wolf okuplja više od 80 spasilaca obučenih za spašavanje na vodi i pod vodom, na planinama, kao i stručnjake za podvodno deminiranje. Do sada su bili angažovani u akcijama spašavanja diljem BiH, a i za njih je ovakav događaj predstavljao priliku za opuštanje i „punjenje baterija“.

Ulogu Djeda Mraza preuzela je Jelena Simović, poznata kao "fočanska vučica", jedina djevojka u klubu.

„Ideja je nastala relativno davno, prošle godine, kada zbog naših akcija koje smo imali prošle Nove godine, kad je bio snijeg, nismo mogli da sprovedemo tu akciju. Hvala Bogu ove godine smo to uspjeli. Izmamili smo, što je najbitnije, ono što se ne može platiti, a to je dječji osmijeh“ – naglasila je Simović.

Članovi Wolfa posjetili su i Udruženje „Tračak nade“, koje okuplja djecu sa poteškoćama u razvoju. Ova akcija realizovana je uz pomoć fočanskih trgovinskih radnji, koje su poklonile slatkiše za mališane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije