Prvi put u Sarajevu: Klovnovi doktori obići će mališane u bolnicama

Promotivni tekst
Prvi put u Sarajevu: Klovnovi doktori obići će mališane u bolnicama
Već treću godinu zaredom nastavlja se saradnja Henkela, Konzuma i udruge Crveni Nosevi klovnovi doktori, koja svojim povremenim posjetama iz godine u godinu veseli mališane na liječenju u bolnicama u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući akciji „Donesite i vi osmijeh u bolnice“ Crveni Nosevi prvi put u Sarajevo dovode projekt Cirkus pacijentus. Riječ je o projektu koji je preuzet od međunarodne organizacije RED NOSES, te se s velikim uspjehom održava nekoliko godina u zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Litvi i Njemačkoj.

Cirkus pacijentus je radionica cirkuskih vještina za djecu na dugotrajnom bolničkom liječenju, koju provode klovnovi doktori s ciljem osnaživanja djece kako bi im olakšali bolničke dane i pružili podršku u liječenju i oporavku. U sklopu radionice Cirkus pacijentus, djeca uče razne trikove, a bolnički odjel pretvara se u pozornicu na kojoj je sve moguće: žongliranje lopticama i čunjevima, vrtnja tanjura, mađioničarski trikovi i pjesme. Zahvaljujući akciji „Donesite i vi osmijeh u bolnice“ svi građani mogu dati svoj doprinos kupovinom Henkel deterdženata ili sredstava za čišćenje u Konzum prodavnicama do 31. januara 2017.

„Sretni smo što ponovno dolazimo u Bosnu i Hercegovinu, ovaj put s projektom CIRKUS PACIJENTUS kojima želimo pobuditi radost i kreativnost kod djece koja su na dugotrajnom liječenju. Posebno nam je drago raditi radionicu cirkuskih vještina s djecom iz Bosne i Hercegovine kojima je humor dio kulturnog nasljeđa. Zahvalni smo Henkelu i Konzumu što su prepoznali važnost donošenja smijeha djeci u bolnice i omogućili građanima da podrže posjete CRVENIH NOSOVA“, naglasio je Zoran Vukić, umjetnički direktor CRVENIH NOSEVA klovnova doktora.

Henkel i Konzum ponosni su na sad već tradicionalnu suradnju s Crvenim Nosevima.

„Jako smo sretni što se ova lijepa priča nastavlja i ove godine, a veselimo se vidjeti kakve će biti reakcije na Cirkus pacijentus. Dosad smo s Crvenim Nosevima posjećivali djecu u bolnicama u četiri grada, ali ovo je program koji će aktivno uključiti djecu što će vjerujem izazvati veselje i puno osmijeha na njihovim licima“, izjavilo je Alen Geko, key account manager Henkel, Laundry & Home Care divizija.

„Važnost ovog predivnog projekta prepoznali smo od početka. Svjesni smo koliko je mališanima i njihovim porodicama potrebna podrška i pomoć u procesu liječenja, stoga nam je drago da možemo učiniti njihovu svakodnevnicu ljepšom i veselijom“, izjavila je Amra Karahemtović, PR managerica Konzum BiH.

Cirkus pacijentus poseban je projekt jer djeca u njemu sudjeluju aktivno što djeluje dobro na njihovo raspoloženje i smanjenje stresa te jača njihovo samopouzdanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije