Bosanski marinac pismom predsjedniku ganuo cijelu naciju: Sada mu je odgovorio i Obama

Radiosarajevo.ba
Bosanski marinac pismom predsjedniku ganuo cijelu naciju: Sada mu je odgovorio i Obama
Pismo Emira Hadžića koje je u septembru prošle godine objavila i Bijela kuća ganulo je veliki broj državljana Sjedinjenih Američkih Država, ali i predsjednika Baracka Obamu.

Emir, inače porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koju je napustio '90-ih godina zbog ratnih dejstava na ovim prostorima, trenutno je američki marinac i upravo on je uspio inspirirati brojne članove američke nacije, između ostalih i samog predsjednika Obamu.

Poslavši na Obaminu adresu pismo u kojem se zahvaljuje američkom društvu što su ga kao izbjeglicu prihvatili i pomogli mu da započne novi život, uspio je osvojiti simpatije mnogih, a uskoro je dobio i pismeni odgovor predsjednika SAD-a.

U nastavku vam prenosimo taj odgovor u cijelosti.

"Dragi Emire,

Tvoje pismo stiglo je do mene i ja sam želio da ti se zahvalim za tvoj ogroman doprinos i službu državi.

Velika strast koju si pokazao čuvajući svoju državi i mir u cijeloj internacionalnoj zajednici diljem svijeta i tvoja priča su pravi predstavnik američkog duha. Cijenim što si svoja osjećanja podijelio sa svima nama i ganut sam divnim riječima koje su uputio mojoj porodici i meni.

Velika je čast biti tvoj predsjednik i glavnokomandujući, ali ja vjerujem da moja služba u uredu zahtijeva mnogo manje hrabrosti i saosjećanja, od one koju ti obavljaš kao pripadnik naše društvene zajednice koji je privržen svojoj državi i u isto vrijeme želi svijetu donijeti svjetlije i mirnije sutra.

Najzad, hvala ti za pismo koje si mi poslao. Želim ti svu sreću u avanturama koje ti predstoje."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije