Borell s Vučićem o non-paperu: Nisam ga vidio, ali jesam čuo za njega

3
Radiosarajevo.ba
Borell s Vučićem o non-paperu: Nisam ga vidio, ali jesam čuo za njega
EPA / Josep Borell i Aleksandar Vučić

Josep Borrell, visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost sastao se danas sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije u Briselu.

Nakon sastanka Borell je poručio da non-paper u kojem se predlaže prekrajanje granica na Balkanu, za njega kao neslužbeni diplomatski dokument nije predmet razgovora.

“Nisam primio taj fantomski dokument. Nisam ga vidio. Čuo sam za njega. Pošto je riječ o non-paperu to za mene nije predmet razgovora”, poručio je Borell.

Naglasio je da EU podržava suverenitet i teritorijalni integritet BiH
kao i drugih zemalja Zapadnog Balkana.

“Treba se koncentrisati na stvari koje imaju veću važnost. Umjesto ulaziti u debate o idejama koje mogu samo da odmognu”, zaključio je visoki predstavnik EU.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije razgovarao sa Janšom o navodnom non-paperu dokumentu. Ponovio je da podržava teritorijalni suverenitet Bosne i Hercegovine. Kao i RS-a unutar države BiH.

Ističe da Srbija podržava integritet BiH i navodi da je to kazao već hiljadu puta, kao i da Srbija poštuje integritet RS.

“To je naša obveza. Nisam vidio nijedan dokument, niko mi nije predstavio takav dokument i ne mogu nikoga osuditi po tom pitanju. Ne znam za ostale, ali sa mnom niko o tome nije razgovarao”, rekao je predsjednik Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije