Aleksandar Vučić: Nisam četnik, a nisam ni partizan...

13
Radiosarajevo.ba
Aleksandar Vučić: Nisam četnik, a nisam ni partizan...
FOTO: Screenshot / Aleksandar Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić govorio je večeras i o napadu u Srebrenici.

"Nisam pognuo glavu kada su me gađali kamenicama i flašama u Srebrenici. Imamo sva imena, pojavilo se i dosta laži u Srbiji, javio sam se jednom od ljudi, on je iz Tešnja, iznenadio se", rekao je Vučić za FACE TV.

Napomenuo je i da ga je pozvao da dođe u Beograd, na piće.

"Ja znam ko me je pozvao u Srebrenicu, nije to problem, ja ne insistiram na tome i nikada nisam zloupotrijebio to. Zamislite da je neko iz BiH tako bio ugrožen u Srbiji. Na pamet mi ne pada da se dodvoravam nekome, pognuo sam glavu na mezarju, položio cvet, to je bio jedini trenutak da sam pognuo glavu. Momci moji su sagnuli glavu kada su krenule kamenice, to je prirodna reakcija. Možda sam kriv jer sam hteo da razgovaram. Stariji čovjek me gađao flašom, ja sam ga pitao zašto to radite, a onda su počele da lete flaše sa svih strana", objasnio je Vučić.

Na pitanje o tome da li je četnik, rekao je:

"Nisam ja nikada bio četnik, niko u porodici mi nije bio. Smatrao sam da je Šešelj imao dobre ideje, mislio sam da Srpska radikalna stranka ima najbolji program", poručio je Vučić.

Zaključio je i kako nije ni partizan, te da niko iz njegove porodice nije bio.

Podsjetimo da je Vučić, dok je obnašao funkciju premijera Srbije, napadnut 2015. godine na izlasku iz Memorijalnog centra u Potočarima.

Na pitanje o planovima za "veliku Srbiju", srbijanski predsjednik je rekao:

"Velika Srbija se ne pravi... Za mene je Srbija velika kada je ekonomski uspješna i kada dođu Sarajlije i kažu da su se lepo proveli. Ja sam zaslužan što smo u Beogradu sačuvali Sarajevsku ulicu, a vi ste izbrisali i Vuka Karadžića i mnoge druge", rekao je Vučić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije