BKC organizuje specijalni program povodom Dana državnosti

1
Radiosarajevo.ba
BKC organizuje specijalni program povodom Dana državnosti
FOTO: Facebook / Most generacija

JU Bosanski kulturni centar, pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, organizira specijalni program povodom 25. novembra, Dana Državnosti BiH.

Program se zove "Most generacija" i trajat će četiri sata u večernjem periodu.

Prvi dio programa nosi naziv "Zajedno" i nastaje u saradnji sa Zajednicom Kulturno-umjetničkih društva Kantona Sarajevo. Na velikoj sceni nastupit će predstavnici svih Kulturno-umjetničkih društava koji rade i djeluju u Kantonu Sarajevo.

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Dodik na mitingu: "Kad se bude odlučivalo o rezoluciji čitav dan ćemo provesti u Srebrenici"

Publika će moći uživati u narodnim igrama posvećenim idejama antifašizma, ali i tradiciji svih naroda u BiH.

Tu su i horovi, sa svojim numerama i gostima. Ovaj program počet će u 18 sati i trajat će sat vremena.

"Song of Liberation" je muzički program posvećen idejama slobode i ravnopravnosti nastalim diljem svijeta.

U ovome dijelu programa nastupit će Marija Šestić, uz pratnju vrhunskih muzičara Dine Šukala, Adisa Sirbubala, Amara Češljara, Edvina Hadžića i Narcisa Zečića.

Njihov nastup krenut će u 19 sati.

Treći dio programa nosi naziv "Most" i u njemu nastupa grupa Anchy & The Moondogs sa gostima pjevačima (Sejo Sekson, Mustafa Čizmić, Renata Kurtalić i drugi), koje će izvesti numere posvećene idejama antifašizma iz Drugog svjetskog rata, ali i onoga iz devedesetih kada je Bosna i Hercegovina bila ponovo suočena s fašizmom, čiji je cilj bio uništenje ove lijepe zemlje.

Planirano je da se čitav program završi oko 22 sati, a sprema se posebna „antifašistička“ scenografija i niz drugih iznenađenja.

"Fašista je puno oko nas i naše domovine Bosne i Hercegovine. Odgovorite na taj izazov i dođite 25. novembra ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Pokažimo da nas, antifašista, ima više! Budimo most generacija", poručili su ispred JU Bosanski kulturni centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije