Odjeljenje Mak i Dobrinja / Biblioteka Sarajeva otvorila dvije stripoteke

20. 07. 2017. u 20:34:00 Fena

Shares: 20

Javna ustanova Biblioteka Sarajeva otvorila je dvije bogate stripoteke, u odjeljenjima Mak (Alipašina 6a) i Dobrinja (Omladinskih radnih brigada 2).

Obraćajući se ljubiteljima stripa i onima koji žele više čuti o devetoj umjetnosti, Biblioteka Sarajeva je od 18. do 20. jula organizirala i besplatnu trodnevnu interaktivnu radionicu stripa.

Učesnici su se družili s crtačem čuvenog Marvel Comicsa, Enisom Čišićem, umjetnikom, profesorom vizuelnih umjetnosti i autorom više zapaženih uradaka poput Sa:bota i stripa ''Tajna Nikole Tesle''.

Zbog velikog interesa, naročito mlađih generacija, JU Biblioteka Sarajeva u budućnosti ima u planu realizirati još ovakvih i sličnih sadržaja da bi i na taj način privukla ovu populaciju korisnika.

"Ovo je svojevrstan poziv i svim drugim entuzijastima, kreativcima, zaljubljenicima u književnost i druge umjetnosti, da posjete jedno od 16 pozajmnih odjeljenja Biblioteke Sarajeva i pokušamo zajedno kreirati nove sadržaje, te da na taj način radimo na izgradnji i obogaćivanju kulturne i urbane scene našeg grada", poručuju iz JU Biblioteka Sarajeva u saopćenju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA