Bh. građani ulaze na minske površine da hvataju Pokemone...

Radiosarajevo.ba
Bh. građani ulaze na minske površine da hvataju Pokemone...
Pixabay / Ilustracija
Euforija zvana Pokemon GO zahvatila je čitav svijet, pa tako i prijestolnicu Bosne i Hercegovine. U Sarajevu već sada veliki broj ljudi igra ovu Nintendovu igricu.

Cilj igrice je skupiti što više Pokemona i tako razvijati svog igrača. Pokemoni se nalaze po cijelom gradu, baš kao i takozvani "pokestopovi", na kojima možete svog igrača opskrbiti lopticama u koje hvata Pokemone, a ako vam se posreći i ponekim jajetom koje će se iz inkubatora pretvoriti u pokemona.

No, kako to već biva, ovakve igrice polako prerastaju u opsesiju, toliko da mnogi ne razmišljaju o opasnostima koje vrebaju. 

Tako je humanitarna organizacija Posavina bez mina, na svom Facebook profilu objavila molbu građanima, da ne ulaze na minski sumnjive površine. Molbu prenosimo u cjelosti.

"Danas smo dobili informaciju da ima slučajeva gdje korisnici aplikacije Pokemon Go u BiH zalaze u minski sumnjive/rizične površine da bi našli Pokemona. Mole se svi građani da to ne čine i da poštuju postavljene znakove minske opasnosti i da ne zalaze u područja koja su im nepoznata".

Zar je zaista potrebno reći više?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije