Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

Radiosarajevo.ba
Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti
Ako niste čuli za igricu - Pokemon Go, vjerovatno niste ni na internetu. Proteklih dana, na socijalnim mrežama, 'bruje' informacije o ovoj zaraznoj igrici koja je 'pomela' svijet.

Pomama je stigla i u Bosnu i Hercegovinu, pa se uskoro u sarajevskoj Parkuši organizira zajednički lov.  Kako je najavljeno, grupno hvatanje Pokemona u Sarajevu održat će s u petak, 15. jula u 17 sati u Velikom parku u.

a za one koji će se okušati u tome donosimo priču o 11 čudovišta koje je najteže pronaći.

Od uspavanog Snorlaxa do Dragonitea, ako uhvatite nekoga od njih to vam je kao da ste došli do kraja igre.

1. Kabutops

pokemon_go_kabutops.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Ovaj školjkasti Pokemon evaluira na 40. razini iz Kabuta, nakon što je oživljen iz Dome Fossila. Tog dvojnog Pokemona (sačinjavaju ga stijene i voda) može se naći na 141. mjestu Pokedexa i ima sposobnost brzog plivanja, oklop te brojne tajne sposobnosti.

2. Aerodactyl

pokemon_go_aerodactyl.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Ovaj pokemon može se oživjeti iz Old Ambera, a nalazi se na 142. mjestu Pokedexa. Iako ne može evoluirati u nekog drugog Pokemona, uz pomoć Aerodactlite može evoluirati u Mega Aerodactyla. Njegove sposobnosti uključuju obeshrabrivanje neprijatelja i jak pritisak.

3. Snorlax

pokemon_go_snorlax.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Evoluira iz Munchlaxa, nalazi se na 143. mjestu Pkedexa, a može ga se pronaći kako spava na čudnim mjestima. Kako bi ga se ulovilo, mora ga se probuditi glazbom iz Poke flaute ili Pokegeara namještenog da svira flautu.

4. Articuno

pokemon_go_articuno.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Jedna je od legendarnih ptica Kantoa (sa Zapdosom i Moltresom) i nalazi se na 144. mjestu Pokedexa. Riječ je o Pokemonu čija je skrivena prednost snježni plašt.

5. Zapdos

pokemon_go_zapdos.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Druga legendarna ptica Kanto, piše Index,  zauzima 145. mjesto na Pokedexu. Njegova skrivena sposobnost jest statičnost. Riječ je o električnom letećem Pokemonu.

6. Moltres

Ovaj vatreni Pokemon je 146. na listi, treća je legendarna ptica Kanto i ima vatreno tijelo.

7. Ditto

pokemon_go_ditto.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Ne evoluira u druge Pokemone, no može uzgojiti bilo kojeg drugog Pokemona. Njegove sposobnosti su savitljivost i vještina zavaravanja.

8. Dragonair

pokemon_go_dragonair.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Na 30. razini evoluira iz zmaja Dratini i može evoluirati u Dragonitea na 55. razini. Na Pokedexu se nalazi na 148. poziciji, a njegova sposobnost je odbacivanje kože.

9. Dragonite

pokemon_go_dragonite.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Evoluira od Dragonaira na 55. razini i 149. je na Pokedexu. Riječ je o pseudo-legendarnom Pokemonu.

10. Mewtwo

pokemon_go_mewtwo.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Pripada skupini Pokemona s psihičkim sposobnostima i najrjeđi je od njih. Može "megaevoluirati" u Mega Mewtwo X s Mewtwonite X ili Mega Mewtwo Y s Mewtwonite Y. Mewtwo ima sposobnost otupljivanja svog suparnika.

11. Mew

pokemon_go_mew.jpg - Pokemon Go: Ovih 11 čudovišta ćete najteže uloviti

 

Iako ga nema u smjernicama aplikacije, Mirror je uvjeren da negdje mora biti jer je 151. na Pokedexu, odnosno posljednji. Iako ne evoluira u drugog Pokemona, brzo uči sve pokrete trenera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije