Muzej holokausta zabranio posjetiteljima igranje popularne igrice Pokeman GO

Fena
Muzej holokausta zabranio posjetiteljima igranje popularne igrice Pokeman GO
Muzej holokausta u Washingtonu zabranio je posjetiteljima igranje popularne igrice Pokeman GO u njegovim prostorijama, ocijenivši to "iznimno neprikladnim" ponašanjem na mjestu posvećenom žrtvama nacizma.

Pokeman GO je nova igrica za "pametne" telefone, koja je u kratko vrijeme stekla veliku popularnost, u kojoj igrači trebaju virtualna čudovišta iz crtane serije Pokemon hvatati na stvarnim lokacijama, u ovom slučaju u samom Muzeju holokausta.

No, mogućnost da u prostorije u kojima se odaje počast žrtvama koncentracijskih logora i drugih strašnih zločina ulete igrači koji će zagledani u ekrane svojih "smartphonea" tražiti kompjuterizirane figurice šokirala je upravu Muzeja, tako da je njihov direktor za odnose s javnošću Andy Hollinger zatražio da objekt Muzeja bude izostavljen iz igrice, prenosi Hina.

"Tehnologija može biti važno oruđe za učenje, no ova igrica je vrlo udaljena od naše edukacijske i memorijalne misije", rekao je Hollinger.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije