Bez njega iftara nema: Evo kako se pravi najbolji somun na svijetu
Pomiješani mirisi domaće hrane najavljuju obrok za one koji poste. Dvije ulice dalje još jedan, Sarajlijama dobro poznat miris.
Red do pola ulice i tacna spremna za vruć somun. Ista slika svake ramazanske večeri.
Somun je vrsta malog hljeba, koji prema bosanskoj tradiciji zauzima važno mjesto na ramazanskom meniju.
Mada se uvijek mogu kupiti u pekarama, somuni najljepše mirišu za vrijeme ramazana. Zato se kaže da je miris somuna – miris ramazana.
Radiosarajevo.ba ranije je posjetio jednu od najpoznatijih sarajevskih pekara. Podsjećamo vas na ovu sjajnu reportažu: Kako nastaje najbolji somun u pekari Poričanin, koja tradiciju njeguje duže skoro 100 godina...
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.