Banjalučki kuhar kamion hrane poklonio javnoj kuhinji

Radiosarajevo.ba
Banjalučki kuhar kamion hrane poklonio javnoj kuhinji
Foto: ATV / Donacija banjalučkoj javnoj kuhinji
Banjalučki kuhar Boris Krečar koji je dobio prvu nagradu na regionalnom takmičenju kuhara "Gast Fest", osvojeni kamion proizvoda od piletine donirao je javnoj kuhinji "Mozaik prijateljstva" i tako usrećio više od 300 Banjalučana, prenosi atvbl.com

Ovaj skromni Banjalučanin jedan je od najboljih kuhara na ovim prostorima, što potvrđuje glavna nagrada na pomenutom takmičenju održanom u Sarajevu na kojem je učestvovalo više od 50 vrhunskih kuhara iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.

"Takmičenje je trajalo dva dana i oba dana smo bili najbolji. Pravila su se isključivo jela od piletine i osvojo sam prvu nagradu. U dogovoru sa organizatorom 120 kilograma pilećeg mesa donirali smo javnoj kuhinji koju vodi Mozaik prijateljstva”, ispričao je ovaj skromni Banjalučanin.

Miroslav Subašić iz Mozaika prijateljstva bio je oduševljen donacijom.

"Nisu mogli bolji trenutak izabrati. Meso koje su donirali ćemo pripremiti za svečanu večeru za Vaskrs na kojoj očekujemo više od 300 Banjalučana. Ovo je nešto što nas je sve obradovalo, a velika zahvalnost naravno ide Bojanu koji se odlučio za ovaj humani čin”, istakao je Subašić.

Krečar je trenutno zaposlen u banjalučkom restoranu Le Coq koji mu je kako kaže pružio svu logističku pomoć tokom takmičenja, a u kojem se hrana i bazira na jelima od piletine, prenosi atvbl.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije