Banda Crvena ne može održati audiciju za hor ispred Katedrale

Radiosarajevo.ba
Banda Crvena ne može održati audiciju za hor ispred Katedrale

Zbog povećane potrebe za javnim, otvorenim i nedvosmislenim antifašizmom, Banda Crvena i Dalai Plama organizuju audiciju za prijem u Crveni Hor/Zbor.

Prikladno situaciji, audicija će se održati tačno u podne, 16. maja, 2020. godine, u Sarajevu, na trgu Fra Grge Martića, ispred Katedrale Srca Isusova.
Svi ljudi dobre volje su dobrodošli. Za prijem u ovaj hor, dar za pjevanje nije uslov.

Bio je ovo poziv na sada već blokiranoj Facebook stranici, a novo obavještenje nije moguće objaviti zbog pomenute blokade, pa ga organizator šalje ovako:

Cijenjeni drugovi, drugarice, saborci, ljubitelji muzike, Rješenjem Prve Policijske Uprave, sutrašnji skup pred Katedralom Srca Isusova je zabranjen. U isto vrijeme, na osnovu prijave nekih ultra-desnih grupa i pojedinaca, FB stranica Banda Crvena, kao i moj privatni FB nalog su privremeno suspendovani.

Obje stranice su vidljive, ali ja nemam urednički pristup niti komentarima niti mogu objavljivati nove postove. Opcija slanja poruka je tu, te je koristim da vas obavijestim da ne dolazite pred Katedralu u ranije zakazano vrijeme. Molio bih vas da ovu poruku prenesete što je dalje moguće.

Javiću vam se čim, i ukoliko, nađem drugi način da završim započeto,
SF-SN Plamenko Muratović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije