Austrijski bal: Spoj glamura, elegancije i romantike u Vijećnici

Radiosarajevo.ba
Austrijski bal: Spoj glamura, elegancije i romantike u Vijećnici
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Australski bal: Spoj glamura, elegancije i romantike u Vijećnici

U Vijećnici večeras je održan treći Austrijski bal, čijom je organizacijom Sarajevo svrstano prije tri godine na listu svjetskih gradova u kojima se ona održava.

Manifestacija će počela defileom na crvenom tepihu ispred Vijećnice. Zvanicama se se obratili gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kao i aktuelna ambasadorica Austrije Ulrike Hartmann. Fanfare će najavile sami početak muzičkog i plesnog dijela.

Austrijski bal otvorili su članovi plesnog kluba "Aster“, a upotpunili renomirani umjetnici, kao što su Sonja Šarić i Wilfried Zelinka, iz Opere Grada Graza, ali i Robert Werner, poznati pijanista i zabavljač iz Beča. Među prvima koji su zaplesali valcer bio je i Ministar kulture i sporta Mirvad Kurić.

Australski bal: Spoj glamura, elegancije i romantike u Vijećnici - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba: Australski bal: Spoj glamura, elegancije i romantike u Vijećnici

Gradonačelnik Skaka je dodao da ova manifestacija, između ostalog, dokazuje prijateljstvo glavnih gradova Bosne i Hercegovine i Austrije.

U protekle dvije godine, Austrijski bal u Sarajevu okupio je blizu 500 učesnika, poslenika kulture i umjetnika iz obje države.

Više od 3.000 posjetilaca uživalo je u muzici, plesu i nastupima vrhunskih umjetnika. 

Druženje u Vijećnici će trajati do četiri sata u nedjelju, a program je osmišljen tako da su organizatori kontaktirali mnoge umjetnike iz Beča, Sarajeva i cijelog regiona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije