Anatomija jedne hajke: Šta je stvarno napisala novinarka Der Standarda?

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Amy

Nažalost, novinarka samo potvrđuje oporu i gorku istinu. Muslimani mogu piti alkohol, podruavati homoseksualce, jesti svinjetinu i glasati za ljevicare sli sve dok bilo sta formalno muslimanski posjeduju kao dio svog identiteta kao takvi su nepoželjni u Evropi.

SAMM

Na Zapadu ništa novo. Od srednjeg vijeka do danas ista priča. Muslimani su otjelotvorenje antikrista, Muhamed je varalica, islam je sininim za krv i mač. Samo časni izuzeci poput Getea pokušali su bezuspješno razbijati takve predrasude. Otuda Makron danas govori o islamu kao zaostaloj vjeri, a desničari u Evropi javno pozivaju na progon muslimana iz Evrope.

Operacija A

Sa obzirom na činjenicu da Vojvodinom upravljajuju zajedno sa svojim saučesničkim petokolonaškim kadrovima poput Nenada Čanka (koji više nije neko ko zastupa interese Vojvodine već hegemoniju tariguzista nad katolicima, muslimanima, albancima i slično), razmotriti varijantu likvidacije pomenutih izdajnika i dovođenja na čelo Vojvodine nekoga iz reda ugroženih naroda.

Operacija B

Raspirivati građanske ratove na teritoriji Tariguzije (tzv srbije), poput onih između beogradskih i šumadijskih kadrova.

Operacija C

Poželjno je da Turska zaštiti svoju ekonomiju od nekontroliranih migracija tako da podigne zidove prema Iraku i Siriji.

Bolje čitati

Je li iko pročitao tekst? Žena je zapravo rekla da su se Bošnjaci iz Centra kao moderni ljudi koji su kvalitet stavili iznad etnonacionalnog! To što je neko nedobronamjeran namjerno izvukaomiz konteksta i lose preveo, a naši se naložili, govori o nama i našoj površnosti!

Sanja

To je to europsko licemjerje. Biti muskinan po mjeri Europe podrazumijeva odreći se sebe.

lenovo

Koliko glup trebas biti da ovako shvatis tekst osobe koja je dokazani prijatelj?

Cooper

Kada o nama ovako misle dokazani prijatelji, samo možemo misliti šta o nama misle dokazani neprijatelji. Neko mudro reče: "Bože sačuvaj me od prijatelja, od neprijatelja cu se sam sačuvati."

@samm

Na zapadu nista novo od srednjeg vijeka? Od srednjeg vijeka kad su evropljani vodili krstaske ratove, dosle su renesansa i humanizam, razdvajanje religije od drzave tj. stvaranje sekularne drzave, otkrivanje amerike i drugih zemalja, vrijeme velikih pomorskih i drugih otkrica, procvat nauke, umjetnosti i kulture, razvoj gutenbergove stamparske masine, pa francuska gradjanska revolucija kojom je zbacen monarhizam i feudalizam i gradjani dobijaju ljudska prava, pa jednaka prava zena sa muskarcima, pa industrijska revolucija u engleskoj kojom je izumljena prva lokomotiva i druge masine i auto, razvoj elektricne energije i svih masina koje ona pokrece, razvoj informatike i moderne nanotehnologije bez cijih uredjaja ti ne bi danas mogao pisati ovde svoj glupi komentar o tome kako se nista na zapadu nije promjenilo od srednjeg vijeka. A sta se u medjuvremenu desilo u islamskom svijetu od srednjeg vijeka kad su vodili dzihad protiv krscana? Nista, i dan-danas vode dzihad protiv krscana gdje sa macetama kolju nevine ljude radi satire i prikazivanja njihovog laznog poslanika, zive i dalje u feudalnom drustvenom sistemu, sa vjerskim zakonima bez ikakvih naznaka sekularne drzave, hodaju u dronjcima goli i bosi kao u srednjem vijeku, zene tretiraju kao kamile, koje im sluze iskljucivo za rasplod, jer su uglavnom nepismene i neobrazovane i cekaju da dodje neki okupator sa strane i pokrene renesansu u njihovom primitivnom svijetu, jer sami nisu dovoljno evoluirali da bi je sami pokrenuli, kao sto su to evropljani uradili prije 500 godina. I to je tebi isto majmune islamisticki i zatucani, je li?

/ Najnovije