Ambasadori pomirenja u posjeti Drvaru, Gornjem Vakufu i Jajcu

Radiosarajevo.ba
Ambasadori pomirenja u posjeti Drvaru, Gornjem Vakufu i Jajcu
re:Generacija / Ambasadori pomirenja, USAID

U potrazi za sagovornicima koji dijele slična iskustva i suočavaju se gotovo istim problemima i preprekama u svojim sredinama, Ambasadori pomirenja, učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija, već mjesecima putuju po cijeloj BiH podstičući građane na rušenje predrasuda i barijera koje stoje na putu njihovoj svjetlijoj zajedničkoj budućnosti.

Tim povom će se u subotu, 21. aprila mladi aktivisti okupiti u Drvaru na stand up predstavi koja na satiričan način kometira vladajuće stereotipe i modele ponašanja prema drugom i drugačijem.

Performans će biti upriličen u 17 sati u clubu Mr. Black i otvoren je za sve zainteresirane građane.

U nedjelju, 22. aprila, ekipa se seli u Gornji Vakuf – Uskoplje, gdje će na čelu sa lokalnom aktivisticom Lorenom Grbavac organizirati diskusiju na temu predrasuda te načinima njihovog prepoznavanja i otklanjanja.

Ponedjeljak, 23. april rezerviran je za posjetu Jajcu i razgovor sa učenicima koji su uspjeli dobiti borbu protiv domaćih vlasti i sprječiti podjelu njihove škole.

Sve ove posjete i projekti mladim Ambasadorima, ali i njihovim vršnjacima, služe za razmjenu znanja i iskustava u borbi protiv predrasuda, ali i za podizanje svijesti o neophodnosti ujedinjenja i pomirenja svih naroda u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije