Nebo iznad Kotor Varoši obojile poruke mira na šarenim balonima

Radiosarajevo.ba
Nebo iznad Kotor Varoši obojile poruke mira na šarenim balonima
Još jedna lijepa i entuzijastična priča koju su kreirali mladi stiže iz Kotor Varoša.

U okviru brojnih aktivnosti koje su učesnici USAID-ovog projekta re:Generacija do sada održali u Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Brčkom, Zvorniku i Doboju, red je došao i na Kotor Varoš na čijim ulicama je danas održan zanimljiv performans.

Naime, mladi Ambasadori pomirenja su danas na glavnom gradskom trgu u Kotor Varošu zaustavljali prolaznike i razgovarali sa njima o značaju pomirenja i zajedništva među svim narodima u BiH.

Nakon kraće diskusije, Ambasadori su građanima ponudili balone i zamolili ih da na njima napišu svoje poruke mira te ih simbolično puste da polete iznad njihovog grada.

Brojni stanovnici Kotor Varoši su prihvatili ovaj izazov, a poruke na šarenim balonima su svima stavile osmijeh na lice.

Ovo je samo jedan u nizu performansa koje učesnici projekta re:Generacija sprovode širom naše zemlje. Njihov primarni cilj je da podižu svijest o važnosti poštivanja i jednakosti među svim etničkim grupama, da razbijaju predrasude i šire prijateljske odnose naročito među mlađim generacijama.

Istovremeno, ovi mladi ljudi snimaju dokumentarni film o svojim aktivnostima, koji će krunisati projekat re:Generacija i objediniti sve priče i posjete nastale tokom njegovog trajanja. Premijera ovog filma se očekuje krajem godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije