Željezničar čestitao čudesnom Denisu Agoviću: Prvi cerebralac na FIBA Mastersu

0
Radiosarajevo.ba
Željezničar čestitao čudesnom Denisu Agoviću: Prvi cerebralac na FIBA Mastersu
Foto: FK Željeničar / Denis Agović

Denis Agović je prvi cerebralac u historiji na košarkaškom Mastersu. Osim što je izvrstan košarkaš, Agović je i navijač FK Željezničar.

Podršu za historijski nastup je dobio i od voljenog kluba. Objavu FK Željezničar prenosimo u cijelosti: 

"Denis Agović, veliki navijač Željezničara, predstavljat će našu zemlju na Masters turniru u Amsterdamu, koji se održava u sklopu Svjetske ture u 3x3 basket (FIBA 3x3 World Tour).

Inspekcija naredila: UNSA ima 10 dana da poništi i odluku o izboru rektora i konkurs

Inspekcija naredila: UNSA ima 10 dana da poništi i odluku o izboru rektora i konkurs

Njegov nastup sam po sebi ne bi bio toliko poseban, da se ne radi o košarkašu s cerebralnom paralizom i on će biti sudionik Mastersa kao prvi profesionalni igrač s invaliditetom u seniorskoj košarci, pod okriljem svjetske košarkaške federacije u povijesti košarke.

Denis Agović je uzor i idol svima nama. Svoje snove počeo je sanjati na improviziranom košu na vratima dnevnog boravka svoje kuće iz borbe protiv najvećeg protivnika, a to je život s invaliditetom, koji je pobijedio upravo zahvaljujući želji da ovu prelijepu igru ​​pod obručima igra baš onako kako treba - sportski, predano, historijski šampionski.

Danas smo Denisa ugostili, zaželjeli mu sreću i uručili dres koji će s ponosom nositi na zagrijavanju pomenutog tunira", stoji u objavi FK Željezničar.

Naš Denis Agović je prvi cerebralac u historiji na košarkaškom Mastersu. 🔵⚪ Denis Agović, veliki navijač Željezničara,...

Posted by FK Željezničar on Friday, September 27, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije