Zgrada institucija BiH i Akademija likovnih umjetnosti osvijetljene u obliku "Zlatne vrpce"

0
Radiosarajevo.ba
Zgrada institucija BiH i Akademija likovnih umjetnosti osvijetljene u obliku "Zlatne vrpce"
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Akademija likovnih umjetnosti

Tradicionalnim osvjetljenjem važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini, 1. septembra u večernjim satima, Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' započelo je obilježavanje mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece.

Ove godine, 1. septembra od 21 do 22 sata, u zlatnom tonu su Akademija likovnih umjetnosti i Zgrada prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka' i ove godine obilježava 'Zlatni septembar', mjesec podizanja svijesti o raku kod djece, nizom aktivnosti u septembru. Planirale su sa ciljem da taj mjesec oboje u zlatno, podignu svijest društva prije svega.

Navijači Crvene Zvezde sramnim povicima vrijeđali Feđu Dudića: Ubrzo je stigao odgovor Kragujevčana

Navijači Crvene Zvezde sramnim povicima vrijeđali Feđu Dudića: Ubrzo je stigao odgovor Kragujevčana

"Ovo neće biti običan 'Zlatni septembar'. Ovo je mjesec kad trčimo trku života, kad će cjelokupna društvena zajednica iskazati solidarnost sa djecom oboljelom od raka. Vrijeme kad ćemo svi imati priliku pokazati podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život" poručuju iz Udruženja.

Trka/šetnja 'Zlatni krug Sparkasse Bank' planirana je za 15. septembar u Visokom, s početkom od 11 sati. Ambasadorica trke je Amra Džeko, humanitarka i prijateljica djece oboljele od raka. Centralna lokacija održavanja manifestacije bit će ispred Kulturnog centra Altindag - Visoko.

Cilj je prikupljanje novca za djecu oboljelu od raka, kroz prodaju majica za sudjelovanje u trci. Događaj organizira Udruženje 'Srce za djecu oboljelu od raka“ u suorganizaciji sa JU 'Centar za kulturu, sport i informisanje' Visoko i Gradom Visoko. Inicijator je Visočanin Afan Habibović, koji se bori sa tumorom na mozgu. Ambasador prošlogodišnje trke/šetnje bio je Tomislav Cvitanušić, alpinistu i prije svega filantrop koji godinama podržava djecu oboljelu od raka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije