Srđan Puhalo na Povorci ponosa: Važno je dati podršku. Danas su to oni, sutra može biti bilo ko

6
D. S.
Srđan Puhalo na Povorci ponosa: Važno je dati podršku. Danas su to oni, sutra može biti bilo ko
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / I Srđan Puhalo na Povorci ponosa

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas, 22. juna će biti održana peta po redu Povorka ponosa.

Pod sloganom "Volim da se ne bojim" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je planiran za 18 sati.

"Bh. povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i kvir osoba u bosanskohercegovačkom društvu. Dobili smo upite iz zajednice da li mogu da unesu palestinske zastave na povorku, jer je palestinska zastava od zajednice prepoznata kao simbol otpora. Stoga je sasvim razumljivo što ćemo za ovogodišnju povorku dopustiti da se tokom povorke, pored pride simbola i zastava, nose i palestinske poruke i zastave. Pridružujemo se svim prajdovima koji su stali u solidarnost sa palestinskim otporom i šaljemo jasnu poruku protiv rata i opresije", objavili su iz Bh. povorke ponosa.

SDA traži hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog zbog vojnih aktivnosti Srbije u Prijedoru

SDA traži hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog zbog vojnih aktivnosti Srbije u Prijedoru

Podršku petoj Povorci ponosa dao je analitičar i psiholog Srđan Puhalo.

"Važno je zato što trebamo podržati borbu svake manjine za njezina prava. Tu nema velike filozofije, ako su njihova ljudska prava ugrožena treba se boriti za njih, danas su to oni, sutra može biti bilo ko. Nedostaje nam solidarnosti i zato sam ovdje", rekao je Puhalo za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije