Sarajevo obavijeno duginim bojama: Sve spremno za petu Povorku ponosa

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevo obavijeno duginim bojama: Sve spremno za petu Povorku ponosa
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Sve spremno za petu Povorku ponosa

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas, 22. juna, domaćin je pete po redu Povorke ponosa.

Pod sloganom "Volim da se ne bojim" ulicama Sarajeva danas će prodefilovati veliki broj učesnika, a početak manifestacije je planiran za 18 sati. 

Okupljanje učesnika počelo je nešto ranije kod Historijskog i Zemaljskog muzeja, nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 21 sata. Bh. povorka ponosa je protest protiv nejednakosti i predstavlja borbu za bolji položaj lezbejki, gejeva, biseksualnih, trans, interspolnih i kvir osoba u bosanskohercegovačkom društvu

Humanitarna organizacija pruža pomoć bebama pogođenim katastrofalnim poplavama

Humanitarna organizacija pruža pomoć bebama pogođenim katastrofalnim poplavama

Ove godine učesnici Povorke pružili su podršku narodu Palestine, tako da osim zastava duginih boja možemo vidjeti i palestinske zastave i simbole.

Inače, Povorka kreće ulicama Zmaja od Bosne – Hiseta – Obala Kulina bana – Kulovića do krajnjeg odredišta Trga Susan Sontag. Zbog održavanje Povorke ponosa u periodu od 16:00 do 22:00 sata doći će do izmjene režima saobraćaja u centralnim sarajevskim ulicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije