Prvi bh. film prilagođen slijepoj i slabovidnoj publici sutra u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Prvi bh. film prilagođen slijepoj i slabovidnoj publici sutra u Sarajevu
Foto: Arhiv / Ilustracija

Specijalna projekcija prvog bosanskohercegovačkog filma prilagođenog slijepoj i slabovidnoj  publici pod nazivom „Dobar dan za posao“ bit će prikazana sutra, u
utorak, 27 novembra, u 20.00, u kinu Meeting Point, u Sarajevu. Ulaz na projekciju je slobodan i otvoren za svu zainteresiranu publiku, uključujući i publiku sa oštećenjima vida. Također, film će biti titlovan na engleski jezik.

Prilagodba ovog filma za slijepu i slabovidnu publiku rezultat je projekta „Kultura svima!“ koji provodi Udruženje Novis uz podršku Grada Sarajeva, kina Meeting Point, te uz tehničku podršku agencije Blow Up.

Osnovni cilj projekta „Kultura svima“ bila je edukacija glumaca, dramaturga i osoba sa oštećenjem vida za rad u procesu audio deskripcije, te prilagođavanje kulturnih sadržaja osobama sa oštećenjem vida.

Molimo predstavnike medija da proprate prikazivanje filma, sutra, u utorak 27 novembra, u 20.00, u kinu Meeting Point, u Sarajevu. Izjave će biti omogućene pola sata prije početka filma, u 19.30. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije