Počela Ljetna škola za više od 60 mališana s poteškoćama u razvoju!

0
Radiosarajevo.ba
Počela Ljetna škola za više od 60 mališana s poteškoćama u razvoju!
Foto: EDUS / Počela Ljetna škola za više od 60 mališana

U organizaciji Udruženja EDUS - Edukacija za sve, počela je besplatna ljetna škola za djecu sa poteškoćama u razvoju uzrasta od dvije do osam godina.

Škola će trajati do 20. avgusta 2021. godine, a odvijat će se svakog radnog dana, u tri smjene.

Kako dugi ljetni praznici za djecu sa poteškoćama predstavljaju veliki izazov u održavanju stečenih vještina, a često mogu značiti i regresiju u razvoju, EDUS već desetu godinu za redom organizuje šest sedmica dugu ljetnu školu, kojom djeci pruža šansu za razvoj kroz kontinuirano učenje i igru. Za većinu djece u EDUS-ovoj ljetnoj školi to znači nastavak individualnih programa tokom ljeta i poboljšanje već stečenih vještina.

Kroz naučno dokazane metode potvrđeno je da djeca sa poteškoćama u razvoju imaju veću potrebu za kontinuiranim radom od djece koja se razvijaju tipično. Više od šezdeset mališana predškolskog uzrasta sa poteškoćama u razvoju radit će na razvoju govora, motorike, samostalnosti, kognitivnih vještina i socijalizacije, te će se raditi i na pripremama za njihovo uključivanje u redovne predškolske i školske programe.

Ljetna škola je organizirana u sklopu projekta podržanog od Open Society Foundation u Bosni i Hercegovini i Kahane Foundation, a kako je ove godine broj prijava zainteresiranih roditelja značajno premašio finansijske mogućnosti projekta, dodatni broj djece uključen je zahvaljujući donaciji kompanije Franck d.o.o. Sarajevo i donacijama pojedinaca - prijatelja Udruženja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije