Na utakmicama Premijer lige za djecu Turske i Sirije: Umjesto rekvizita, na tribine ponesimo igračke

0
Radiosarajevo.ba
Na utakmicama Premijer lige za djecu Turske i Sirije: Umjesto rekvizita, na tribine ponesimo igračke
FOTO: Facebook / Pomozi.ba prikuplja igračke za djecu Turske i Sirije

Humanitarna akcija za prikupljanje igračaka za djecu pogođenu zemljotresima u Turskoj i Siriji i dalje se nastavlja, a ljudi dobrog srca iz udruženja Pomozi.ba došli su na ideju da se podrška pruži na predstojećim utakmicama Premijer lige BiH.

Sigurno ste vidjeli fotografije sa utakmice Bešiktaš – Antalyaspor, na kojoj su navijači zasuli teren igračkama za djecu koja su ostala bez svega u katastrofalnom zemljotresu.

"Baš tako nešto voljeli bismo vidjeti i na našim fudbalskim terenima. Upravo tom idejom vođeni, a u saradnji sa fudbalskim klubovima Željezničar i FK Velež Mostar Velež pozivamo sve navijače koji u subotu 4. marta budu pratili utakmice Željezničar - Sloboda i Velež – Borac da sa sobom ponesu po jednu igračku i tokom poluvremena je ubace u teren", saopćili su iz Udruženja Pomozi.ba.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Volonteri će biti tu da pokupe igračke i spreme ih za naredni konvoj pomoći za djecu Sirije i Turske kojeg uveliko pripremamo.

Oni koji neće biti na utakmicama, a žele da doniraju igračke za mališane ove dvije zemlje, svakako ih i dalje mogu donijeti u naše prostorije u Sarajevu, Travniku, Bihaću, Sanskom Mostu i Mostaru.

Također, do subote 4. marta igračke prikupljaju i naši prijatelji u fitness centrima XXL - sports center i Fitness centar DiskoGym Sarajevo , gdje se dobro očuvane ili nove igračke mogu donijeti od 6 sati ujutro sve do ponoći.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije