Prikupljanje pomoći u Pomozi.ba: Malena Sara (3) donirala igračke za djecu Sirije i Turske

1
Radiosarajevo.ba
Prikupljanje pomoći u Pomozi.ba: Malena Sara (3) donirala igračke za djecu Sirije i Turske
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Akcija prikupljanja pomoći za djecu Turske i Sirije

U Udruženju Pomozi.ba jučer je počela akcija prikupljanja pomoći za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji kako bi se dječacima i djevojčicama koji su u jednom momentu ostali bez svega bar malo olakšala teška svakodnevnica.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba danas se na licu mjesta uvjerila kako građani od ranog jutra donose igračke za dječicu koja su napustila svoje domove.

"Žao mi je djece u Turskoj i Siriji. Moja sestrična Sara ima 3 godine i odlučila je donirati ove igračke, nadamo se da ćemo ih bar malo usrećiti sa ovim igračkama", kazala je Azemina Muhić, građanka koja se odazvala akciji.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Igračke za djecu pogođenu zemljotresom u Turskoj i Siriji donirala je i Ema Pajević.

"Dobro se dobrim vraća. Danas su to Turska i Sirija, a sutra možemo biti i mi. Njihova djeca su i naša djeca", rekla je Ema Pajević.

Ukoliko se i vi odlučite odazvati ovoj akciji, iz Udruženja Pomozi.ba poručili su da primaju nove i dobro očuvane polovne igračke.

Azemina Muhić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Azemina Muhić

Donacije novih ili dobro očuvanih igračaka se mogu dostavljati na adresi Dr. Fetaha Bećirbegovića 8 u Sarajevu, u periodu od 8 do 17 sati svim danima osim nedjelje.

Donacije su moguće i u uredima u Travniku na adresi Školska bb, Bihaću u ulici Đačka bb, Mostaru u ulici Maršala Tita 84 i Sanskom Mostu na adresi Podbriježje bb.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije