"Mala sirena" iz Zadvidovića treba vašu podršku

0
Radiosarajevo.ba
"Mala sirena" iz Zadvidovića treba vašu podršku
Udruženje Mala sirena Zavidovići / Mala sirena

Udruženje roditelja djece sa poteškoćama u razvoju "Mala sirena" iz Zadvidovića pruža kompletnu stručnu podršku za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju i njihove porodice.

Ovaj centar jedini je u Zavidovićima i okolini koji pruža savremene stručne usluge za stotinjak djece iz Zavidovića i okolnih gradova. Mala sirena sada radi u ruševnim, hladnim i neadekvatnim općinskim prostorijama, uprkos tome pruža vrhunske stručne usluge. Mala sirena je dobitnik UNICEF-ovog priznanja "Šampion inkluzije". 

"Udruženje je socijalna i humanitarna organizacija za poboljšanje obrazovanja, rada, uključivanja u društveni  svakodnevni život, zaštite, brige i raznih vidova pomoći djeci s poteškoćama u razvoju. Udruženje ovakvog tipa nije luksuz već potreba. Potreba da se postojeće znanje i sposobnost stavi na raspolaganje onima kojima je  potrebno i kojima će biti od koristi je također razlog našeg postojanja. Mišljenja smo da svako živo ljudsko biće ima svoje potencijale, talenat i kreativnost, kao i potrebu da živi u zajednici s drugima - kažu iz Male sirene.

Roditelji, osoblje, prijatelji i donatori neumorno mijenjanju živote dječice i mladih proteklih 12 godina. Mala sirena opet treba malu pomoć. Za završetak započetog novog objekta koji će u potpunosti biti prilagođen  potrebama rada sa djecom potrebno je 150.000 KM.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Iz udruženja Mala sirena poručuju kako žele postati centar koji će pružati sve potrebne stručne ali i druge vrste usluga za djecu sa poteškoćama u  razvoju i članove njihovih porodica i postati partner javnih ustanova i donosioca odluka s ciljem potpune inkluzije osoba sa invaliditetom.

Više informacija možete pronaći i u prigodnim videima koje su snimili uz pomoć prijatelja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije