Bravo, dobri ljudi: Prikupljen novac za liječenje Nine Kapetanović

0
Radiosarajevo.ba
Bravo, dobri ljudi: Prikupljen novac za liječenje Nine Kapetanović
Foto: Pomozi.ba / Nina Kapetanović

Prikupljen je novac za liječenje dvadesetdvogodišnje Nine Kapetanović iz Sarajeva, studentice medicine koja pati od neizdrživih bolova.

Ninin životni cilj je postati doktorica ortopedije i pomagati drugima, posebno zbog vlastite borbe sa bolešću.

Rođena je s kompleksnom koštanom anomalijom koja zahvata mišićno-koštani sistem, te se cijeli život suočava s poteškoćama pri hodanju. Prva operacija obavljena je 2017. godine u Egiptu, gdje su joj zbog deformiteta nogu ugrađeni fiksatori.

Čistio je podrum i porezao se na madrac. Na kraju je završio u komi, amputirali su mu ruke i noge

Čistio je podrum i porezao se na madrac. Na kraju je završio u komi, amputirali su mu ruke i noge

Nakon toga je bila potpuno nepokretna godinu dana, a njeni roditelji su zbog nemogućnosti liječenja u BiH morali podići kredit.

Prilikom vađenja fiksatora u BiH, došlo je do ozbiljne komplikacije kada je bakterija ušla u natkoljeničnu kost, uzrokujući infekciju i stalne intenzivne bolove. Njena kost je sada u kritičnom stanju.

Rješenje za njene probleme je ugradnja implanta obloženog lijekom, koji ima vijek trajanja od deset godina. Ovaj implantat bi joj poboljšao pokretnost i spriječio daljnje propadanje kosti. Za ovaj tretman bilo je potrebno 7.500 eura (14.669 KM).

Zahvaljujući akciji udruženja Pomozi.ba, potrebna sredstva su prikupljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije