Načelnik Ajnadžić povodom Đurđevdana posjetio Rome na Gorici

Radiosarajevo.ba
Načelnik Ajnadžić povodom Đurđevdana posjetio Rome na Gorici
Općina Centar / Ajnadžić posjetio Rome na Gorici

Romi iz cijelog svijeta jučer su proslavili svoj praznik Đurđevdan (Ederlezi), kojim obilježavaju dolazak proljeća u čiju čast se svečano oblače, stavljaju nakit, pjevaju romske pjesme...

Tako je bilo i u sarajevskoj ulici Dajanli Ibrahim-bega na Gorici gdje se lokalno stanovništvo od ranih jutarnjih sati pripremalo da obilježi ovaj romski praznik.

Tim povodom je 7. maja 2020. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio romsko naselje na Gorici i mještanima čestitao Đurđevdan.

"Danas sam ovdje da mojim komšijama čestitam njihov veliki praznik Đurđevdan. Svim Romima u Bosni i Hercegovini upućujemo iskrene čestitke povodom obilježavanja Đurđevdana. Želimo da vam on donese sreću i nadu u bolje sutra. Želimo i dalje, zajedničkim nastojanjima, postizati nove uspjehe u uključivanju Roma u sve segmente društvenog života, ali i omogućiti potpunu ravnopravnost Roma, pružanje jednakih mogućnosti po pitanju obrazovanja, zapošljavanja kao i u ostvarenju kulturnih i manjinskih prava", kazao je Ajnadžić.

Povodom Đurđevdana Općina Centar je obezbijedila pakete sa osnovnim životnim namirnicama koji su tokom dana uručeni romskim porodicama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije