Ajnadžić ugostio Bordo šampione i najavio izgradnju modernog stadiona

F. Z.
Ajnadžić ugostio Bordo šampione i najavio izgradnju modernog stadiona
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sastanak u Općini Centar

Fudbalere, stručni štab na čelu sa Husrefom Musemićem, kao i predsjednika Senada Jahića i direktoricu Sabrinu Buljubašić povodom osvajanja duple krune Bordo tima ugostio je načelnik Općine Centar - Nedžad Ajnadžić. 

Načelnik Općine Centar najavio je velike infrastrukturne radove i pomoć FK Sarajevo. 

Pročitajte obraćanje Ajnadžića. 

"Kažu da je lakše duplu krunu osvojiti, nego duplu krunu odbraniti. Ja želim Sarajevu puno sreće, dobrog sportskog uspjeha u perspektivi. Općina Centar i ja kao načelnik, predsjedavajuća i svi vijećnici smo veoma sretni i radujemo se vašem uspjehu. Mislimo da je to dobra pretpostavka da u budućnosti bude još bolje. Nekada nismo bili u prilici da aplaudiramo kada igrate, ali smo se radovali rezultatima. Imali smo neke druge radne obaveze, ali smo sretni što je najbolji klub u državi iz Općine Centar.

U budućnosti ćemo nastojati zajednički tražiti najbolja infrastrukturalna rješenja kada je u pitanju stadion Koševo. Poslao sam poruku preko direktorice vlasniku i želim da on zajedno s općinom Centar radi na ovom projektu koji je u perspektivi. Na način da želim da FK Sarajevo traži svoje stanište negdje bliže stadionu, ako vi za to budete imali raspoloženja. Završili smo pretkvalfikacioni konkurs i želim da to znaju i igrači, želim da to zna Uprava, da to zna naš legendarni trener Musemić da smo mi objavili poziv da tražimo najpouzdanijeg investitora i partnera na Planeti.

Želimo zajednički izgraditi novu sportku arenu. To je veliki poduhvat i naravno da nije samo dovoljna Općina Centar i nije dovoljan samo načelinik. Vjerujem da će i Vijeće i sve strukture to zajednički gurati. Dobili smon dva pouzdana partnera u pretkvalifikaciji. Oni prije svega imaju novac i nude najbolji projekat. O detaljima neću govoriti, a sada želim prvo saopćiti ekskluzivno igračima, jer želim da vi imate najbolju arenu koju ćete sutra koristi. Za godinu ili pet, nije važno. Kredibilna je ponuda od jednog velikog biznismena iz Rijada koji se bavi izgradnjom sportskih arena. Napravio je već dvije-tri i želi sa Općinom Centar izgraditi Arenu Koševo.

Obećao je da će dovesti i 166 škola fudbala iz Austrije u BiH. Da li je to tačno ili ne, ja ne znam, ali je to obećao. Drugi investitor je iz Australije. Mi smo u završnoj fazi pripreme usvajanja plana. Mi smo zapravo plan usvojili. Mi želimo izmjenu planske dokumentacije, kako bi mogli napraviti ponudu za kvalifikacioni postupak u kojem mogu učestvovati samo ova dva partnera. Dakle iz Rijada i Australije. Ko će pobijediti ja ne znam, ali će komisija odabrati najkredibilniju ponudu.

Želimo što prije dobiti partnera koji će omogućiti ono što mi želimo. Planskim dokumentom je planirano da se gradi fudbalski stadion bez atletske staze. Da se radi također u sklopu kompleksa bazen, također u pojasu stadiona da se radi hotel s pet zvjezdica, plus tržni centar s podzemnom garažom. Sada radimo na procjeni s IPSA-om da uvežemo žičarom kabinskog tipa u širem području stadiona, tačnije od bolnice Jezero do Nahroveskih brda. Tu je planirano da bude sportsko-rekreacioni hotelski kompleks. To su ambiciozni planovi, a mi želimo da FK Sarajevo u takvim uvjetima dobije i prostorije i bolje uvjete za treninge", rekao je Ajnadžić.

Kompletno obraćanje poslušajte u videoprilogu.

 Nakon Ajnadžića, fudbalere Sarajeva je primio i Mirvad Kurić, ministar kulture i sporta u Vladi KS. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije