Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića

1
Anadolija
Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića
Foto: Anadolija / Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića

Članovi porodice, mnogobrojni prijatelji i građani Tuzle i Bosne i Hercegovine danas su se zauvijek oprostili od Radeta Šimića (31), poručnika Oružanih snaga BiH (OS BiH), alpiniste i planinara, koji je poginuo na planini Prenj 14. februara.

"Rade je najviše od svih planina volio Prenj. S Prenja je otišao u nebeske visine", kazale su, opraštajući se od Šimića, kolege iz Planinarskog društva "Tuzla".

Šimić je svojevremeno osvojio Elbrus, vrh Kavkaza, a u životu je imao još mnogo planova.

Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića - undefined

Foto: Anadolija: Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića

Od Radeta Šimića oprostile su se kolege iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, sa Ekonomskog fakulteta, navijači FK Sloboda, prijatelji iz naselja Stupine.

Veliki broj građana uputio je izraze saučešća porodici Šimić, a Rade Šimić je sahranjen na Gradskom groblju "Trnovac" u Tuzli.

Šimić je poginuo u lavini koja se pokrenula 14. februara na planini Prenj.

Među kolegama ostat će zapamćen kao oficir, putopisac i avanturista.

Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića - undefined

Foto: Anadolija: Veliki broj građana na posljednjem ispraćaju Radeta Šimića

Radio je kao kontrolor i časnik za materijalno-finansijske poslove u Oružanim snagama BiH. U Tuzli je završio Ekonomski fakultet s najboljim prosjekom. Zahvaljujući angažmanu u OS-u, kako je sam svojevremeno kazao, ostao je u BiH.

"Volim svoju domovinu, raznolikost prirode i pristupačnost ljudi na ovim prostorima. Drago mi je što sam bitna karika u sistemu Oružanih snaga BiH i tu vidim prostor za lični rast i napredak", ispričao je Šimić u videosnimku koji su prije nekoliko godina objavile Oružane snage BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije