Umrla je Muška Porobić, najstarija Majka Srebrenice

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Da

Genocid? Ona preživjela, snahe, unučad... Ubijeni oni koji su ratovali! To se ne zove genocid. To je izgubljena bitka! Bošnje, recite narodu pravu istinu da ste izgubili rat protiv Srba, što je bilo i očekivano!

Definicija riječi GENOCID

Genocid? Ona preživjela, snahe, unučad... Ubijeni oni koji su ratovali! To se ne zove genocid. To je izgubljena bitka! Bošnje, recite narodu pravu istinu da ste izgubili rat protiv Srba, što je bilo i očekivano! ka Da Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovijedi da se članovi skupine ubijaju ili da im se nanose teške tjelesne ozljede ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno zdravlje, ili da se pučanstvo prisilno raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primijene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Ne

Ali je, naravno, teška i uvredljiva spoznaja da pripadaš NARODU koji stotinama godina ima upravo tave namjere prema drugima i drugačijima, i ponavlja to stotinama godina, ko zna koji put dosad...... NARODU koji odgaja djecu od kolijevke da radi ISTO drugima jer smatra da je BOLJI od nekoga. Biti pripadnikom te pogane etničke skupine nije lako, pa je i priznanje o toj činjenici teško i nemoguće za očekivati. Upravo zbog tog NEPRIZNANJA taj nakot i ostaje oduvijek i zauvijek isti. Priča će se nastaviti, i za očekivati je opet od istih........ biti spreman je jedini imperativ, jer će ta pogana kasta OPET pokušati isto ....

Dla

Draga Bosanko nek ti je laka zemlja tvoja. A nijenom dobrocinitelju dobro ce doci ,ovdje ili tamo na drugom svijetu.

0000

Genocid u Srebrenici, kažu bošnje bio!? Pa , žene djeca, svi pušteni. Puna zapadna Evropa, Amerika, Kanada, Australija, Sarajevo, Srebreničana. Svaki drugi čovjek iz Srebrenice! Pa kolika je ta Srebrenica, kad je toliko preživjelo! Nema logike!

@00000

Ono sto je u Srebrenici dokazano. Radeno je i u drugim gradovima rs-a samo sto nije sve dokazano, jos. Pogledaj popis stanovnistva prije rs-a i poslje rs-a. Ako ti ne bude i tad jasno, onda ti je iq jednak nadimku.

000

Ono sto je u Srebrenici dokazano. Radeno je i u drugim gradovima rs-a samo sto nije sve dokazano, jos. Pogledaj popis stanovnistva prije rs-a i poslje rs-a. Ako ti ne bude i tad jasno, onda ti je iq jednak nadimku. ka @00000 A gdje su Srbi iz Sarajeva , Mostara, Zenice, Tuzle....

/ Najnovije