U Sarajevu preminuo profesor Esad Zgodić

2
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu preminuo profesor Esad Zgodić
Foto: SDP BiH / Esad Zgodić

Profesor Esad Zgodić preminuo je u 74. godini u Sarajevu, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba s Fakulteta političkih nauka.

Esad Zgodić rođen je 1950. godine u Goraždu. U Doboju je završio osnovnu školu i gimnaziju, a kasnije Filozofski fakultet - Odsjek za filozofiju i sociologiju Univerziteta u Sarajevu. Nakon studija zaposlio se 1974. u Radničkom univerzitetu u Doboju, odnosno u njegovom Centru za društveno-političko obrazovanje.

Od sredine 1992. do marta 1995. profesionalni je član Predsjednistva Socijaldemokratske partije BiH. Bio je volonterski član i predsjednik Gradskog odbora SDP BiH Sarajevo, a potom član Kantonalnog odbora SDP.

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

U Federaciji Bosne i Hercegovine porast broja turista u odnosu na prošlu godinu

Doktorirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu gdje predaje Opću politologiju i Historiju socijalne i političke misli u BiH. Bio je član redakcije i predsjednik savjeta časopisa "Lica", te član redakcija časopisa Sveske i Značenja. Glavni i odgovorni je urednik časopisa Socijaldemokrat i Godišnjaka BZK Preporod.

Od profesora se na društvenim mrežama opraštaju mnogi, a Damir Mašić (SDP) je napisao:

"Posljednje zbogom dragi profesore i druže. Bila je čast i privilegija biti tvoj student, učiti od tebe i poznavati te. Neka ti je laka zemlja bosanskohercegovačka."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije