Tužna vijest iz Bužima: Preminuo Nedžib Vučelj

Radiosarajevo.ba
Tužna vijest iz Bužima: Preminuo Nedžib Vučelj
Foto: Cazin.net / Nedžib Vučelj

Sinoć je nakon duge i teške bolesti u 66. godini preminuo Nedžib Vučelj, poznati novinar, pisac i fotograf te dugogodišnji saradnik RTV USK.

Vijest o njegovoj smrti objavio je njegov sin, vrhunski bh. sportista Edin Vučelj:

Nedžib Vučelj novinarstvom se zanimao još od srednjoškolskih dana, bio je direktor Informativno-kulturnog centra Bužima, te upravnik Doma kulture.

Kao novinar, podsjeća RTV USK, sarađivao je s brojnim bh. i hrvatskih medijskim kućama, časopisima te radio i televizijskim stanicama. Izdao je više zbirki poezije a svoje književne radove objavljivao je u mnogim listovima i časopisima.

Tokom života aktivno se posvetio stvaranju umjetničke i dokumentarne fotografije i imao je brojne samostalne i zajedničke izložbe.

Osnivač je bužimske likovne kolonije Kestenijada te organizator mnogih tribina, okruglih stolova, te drugih intelektualnih i kulturnih aktivnosti, a bavio se i kniževnom i likovnom kritikom. Njegovi književni radovi prevođeni su i objavljivani na slovenskom, turskom i engleskom jeziku.

Bio je član Društva pisaca BiH.

Dženaza Nedžibu Vučelju klanjat će se ispred porodične kuće u Bužimu, u nedjelju, 16. februara, u 14.30 sati, a ukop će se obaviti na mezarju Bajrići-Bužim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije