Tragedija u Salt Lake Cityju: Preminuo dr. Ivan Ljubić iz Mostara

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Salt Lake Cityju: Preminuo dr. Ivan Ljubić iz Mostara
Foto: Kliker.info / Dr. Ivan Ljubic

Porodica i prijatelji te brojna bosanskohercegovačka zajednica u američkom gradu Louisville sa nevjericom i zaprepašćenjem su primili jutrošnju vijest iz Salt Lake Citya, a koja kaže da je od posljedica teških povreda na skijanju, u 58. godini preminuo dr. Ivan Ljubić.

Tužnu vijest je na svom Facebooku objavila Ljubićeva supruga Mary Ann Silveri koja se zahvalila svima onima koji su proteklih dana brinuli, strijepili i molili se da Ivan izbori bitku života.

Nije uspio, na žalost sviju onih koji su dr. Ivana Ljubića iz Mostara u najvećem gradu američke države Kentucky zvali “naš doktor”.

Dr. Ivan Ljubić je rođen u Mostaru 1961. godine.

Medicinski fakultet je završio u Sarajevu , a tokom ratnih godina je došao u Louisville gdje je potom otvorio privatnu ljekarsku praksu preko kojeg je više hiljada Bosanaca i hercegovaca ostvarivalo primarnu zdravstvenu zaštitu. Nije zaboravljao odakle potiče, a zbog svojih ljudskih kvaliteta stekao je naziv narodnog ljekara, piše Kliker.info.

Iza sebe je ostavio suprugu Mary Ann Silveri, kćerku Frančesku i sina Marka.

Porodici i prijateljima iskreno saučešće...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije