Strujić-Harbić o Rezoluciji: Niko neće manipulisati onim što se dogodilo Bošnjacima

/ Komentari (21)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Aferim g. Struiic Harbic

Proslo je vrijeme kad su od nas zemlji otimali, svog nam kralja nametali, naciju i jezik zatirali,....

BiH

Bosnjaci iz Cg, stvarno ste nas impresionirali. Svaka cast i Crnogorcima i Srbima koji su glasali za Rezoluciju.

Iiiii?!

Ja, i....?!

Role

Slušao sam ranije ovu Kenanu, kakva elokventnost i govorništvo, tačno se vidi da je žena sposobna, otresita i da je visoko intaligentna pa volio je neko ili ne. Svaka čast Bošnjacima Crne Gore i Srbima koji su se izborili za ovu rezoluciju. Stvarno impresivno!

011

Ovo je istina o Srebrenici: https://www.youtube.com/watch?v=nPf6WxLhBeU

Ruki

Em je laz da je bio genocid u Srebrenici, em ova laze da Bosnjaci postoje 1000g. Muslimana na Balkanu nije bilo prije dolaska Turaka koji su prisilno islamizirali domace stanvonistvo.

Jacques Chirac

"Srbi su narod bez zakona i vjere, to je narod razbojnika i terorista." (za ručkom, juna 1995., za vrijeme rata u Bosni, tokom dugotrajne opsade Sarajeva, na sastanku šefova vlada EU)

Jamie Shea

"Srbe treba spokojno bombardovati, jer će sve brzo zaboraviti." (marta 1999.

Jovan Dučić

"Srbin ima prirodnu tendenciju da sve svoje velike ljude ili poubija ili unizi, i da ih zatim opeva u svom desetercu kao heroje svoje nacije, i, najzad proglasi svetiteljima svoje crkve."

Miloš Crnjanski

"Kad bi nestao srpski narod, a ostao Gorski vijenac - ostalo bi dosta."

Miloš Obrenović

"Tako braćo, postadosmo i mi od jučer narodom." (izjava iz decembra 1830. , kada mu je sultan priznao nasljednu vlast u vazalnoj kneževini, izvor: Sima Ćirković, "Srbi među europskim narodima", Zagreb, 2008.)

Miroslav Krleža

"Srbi i Hrvati su jedan te isti komad kravlje balege koji je kotač zaprežnih kola povijesti slučajno prerezao na pola."

Paddy Ashdown

"U ovoj zemlji sve se radi o historiji, i ako pogotovo Srbi, iako su strašne stvari počinili i Bosanci i Hrvati, ne shvate tu historiju, nećemo moći graditi stabilnu zemlju. Glavni teret krivice leži na srpskim leđima i oni to moraju priznati, kao što su i Nijemci."

Papa Ivan Pavao II

"Trebalo bi da bombardujete Srbe." (Klintonu tokom javnog pojavljivanja u Denveru)

Vladislav Skarić

"Već od 1846. započela je propaganda u Bosni, isprva prosvjetna, a poslije i revolucionarna. Te godine je Ilija Garašanin, ministar unutarnjih djela kneževine Srbije, pridobio Ristu Bogdanovića, trgovca iz Sarajeva, koji je prešao u Slavonski Brod, pa tu otvorio kafanu i bavio se pomalo i špediterskim poslovima za bosanske trgovce. Ko je god išao iz Sarajeva ili u Sarajevo svraćao je Bogdanoviću. Poslije njegove smrti nastavio je taj posao sin mu Stevo, koji je od 1860-1878. učinio mnogo usluga vladi u Beogradu u poslovima propagande i revolucionisanju Bosne. U Sarajevu je, poslije 1863.g., osnovano među sarajevskim Srbima društvo, koje je uzelo sebi za zadatak da iskorjenjuje podrugljivo ime Vlah, a da uvodi ime Srbin... Društveni članovi su izlazili na sarajevske carine, pa dočekivali seljake, kojima su govorili da oni ne treba da se zovu Rišćani, nego Srbi." (Izabrana djela, knjiga I, Sarajevo i njegova okolina od najstarijih vremena do austrougarske okupacije, Sarajevo, 1985., str. 246. i 247.)

Dimitrije Tucović

"Srpska i bugarska buržoazija sem rata ne zna za drugo rješenje sukoba."

Dobrica Ćosić

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno", rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.

Јован Дучић

– Они међу вама који би хтели да се сматрају владајућом класом јесу ксенофобии, што је још горе, ксенофобија им није последица претераног национализма, већ накарадне зависти. Љубоморни су на од себе образованије, отменије и напредније странце. Неподношљиво им је кад морају признати да су ти људи изнад њих. Онда их мрзе, презиру, па ако им се не исплати да их отерају, изналазе све могуће начине да их прогоне.

Peter Justinov

”Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku… Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju„

chim

Srbi su ; 1. Narod koji je ratovao sa svim svojim susjedima. 2. Narod koji je izazvao ratove sa svim svojim susjedima. 3. Pretvorio sve svoje vojne poraze u pobjede. 4. Slavi svoj najteži poraz u istoriji (Kosovsku bitku) kao nacionalni praznik. 5. Narod koji je bježaniju svoje vojske na Krf (grčko ostrvo) u I Svjetskom ratu, ispred austrijske i nemačke vojske označio u istoriji kao taktički manevar. 6. Koji je pobio, izdao ili proterao sve svoje vođe. 7. Čija epika (narodne pesme) je zasnovana na pozivu na osvetu i mržnju. 8. Čiji je predsednik proglašen ratnim zločincem, a oni ga ponovo iz zatvora kandiduju za predsednika. 9. Kada se sretnu u radosnom ushićenju jedan drugom psuju Boga, majku, sestru, dete, hleb i sunce. 10. Narod koji je u doba komunizma rušio i zapuštao svoje bogomolje. 11. 11. Čiji nacionalni instrument – gusle – ima samo jednu žicu i to napravljenu od konjske repne dlake. 12. Narod koji drži za srpskog pisca čovjeka čiji roman počinje sa Bismillahi rahmanir rahim (Derviš i smrt). 13. Čiji reformator jezika, Vuk Karadžić, je nosio fes, tursku tradicionalnu kapu. 14. Narod koji je svu svoju hajdučiju, pljačku i otimačinu opevao u junačkim pesmama. 15. Narod kome je je uspelo da po prvi put u istoriji učini da ih napadne vojni savez hrišćanskih zemalja i zaustavi genocid koji su oni počinili nad muslimanima. 16. Narod koji svoje zločince proglašava svecima.......I ima još......ako već moraš da progutaš žabu…ne gledaj je dugo… Od zaborava sačuvao: Slobodan Radulović

Herzog

Ruki, Ako muslimana nije bilo fo dolaska turaka, reci mi onda zbog cega je Bosanski Ban Kulin, koji je vladao u Bosni 200 godina prije dolaska turaka, poslije svoje vladavine otiso u anatoliju/evropski dio turske. Da li je otiso ili je protjeran ko i Bosnjaci 1991/92 iz djela BiH koji se danas zove entitet rs.

/ Najnovije