Upoznajte Sarajliju koji je završio prestižni Harvard - Nermina Hasanovića

5
I.S.
Upoznajte Sarajliju koji je završio prestižni Harvard - Nermina Hasanovića
FOTO: Facebook / Sarajlija koji je završio prestižni fakultet

Zamislite da ste rođeni u sarajevskoj bolnici Koševo, a završili poznati fakultet Hardvard? To je uspjelo mladiću Nerminu Hasanoviću, koji može biti inspiracija mnogima širom svijeta - jer je njegova priča zaista inpirativna. Za Radiosarajevo.ba, Nermin je ispričao kako je došlo uopšte da završi na jednom od najprestižnijih fakulteta u Americi.

"Rođen sam u Sarajevu, u bolnici Koševo, a u Sjedinjene Američke Države sam došao sa dvije godine", počinje svoju priču Nermin.

Pojasnio nam je kako je završio molecularnu i celularnu biologiju, ali su ga zanimali i drugi predmeti - poput filma, filozofije, muzike, historije, literature.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Nermin Hasanović sa prijateljima i porodicom - undefined

FOTO: Facebook: Nermin Hasanović sa prijateljima i porodicom

Nakon završetka srednje škole, aplicirao je na više fakulteta.

"To su fakulteti slični Hardvardu zato što su spremni pomoći familijama koje nisu u mogućnosti da finansiraju ogroman iznos novca za dalje školovanje", pojasnio je Nermin za Radiosarajevo.ba te dodao:

"Mnogi od tih fakulteta su me i primili, ali mi nisu ponudili novčanu pomoć - poput Hardvarda. Tu sam dobio totalno besplatno školovanje i smještaj za sve četiri godine".

Njegove slike nakon diplomiranja objavili su mnogi članovi njegove porodice i prijatelji - koji su izuzetno ponosni na Nermina.

A njegova priča nije završila diplomiranjem na ovom fakultetu - jer je on i sada zaposlen.

"Već sada radim za jednu biotehnološku kompaniju u blizini Harvarda. Moje želje su da u budućnosti idem na dalje školovanje", naveo je Nermin.

Njegova poveznica sa Bosnom i Hercegovinom, kako i sam kaže, i dalje će se nastaviti - jer želi ostati povezan uz svoje bh. korijene.

"Volio bih i humanitarno pomagati svoju zemlju. Plan mi je i da napravim dokumentarni film - ne samo u vezi BiH, već i njenog mjesta u Europi nakon svih tragedija i dešavanja koje su je zadesile", rekao je Nermin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije