Lijepe vijesti iz Australije: Bosanac Edham Husić bit će ministar privrede

7
Radiosarajevo.ba
Lijepe vijesti iz Australije: Bosanac Edham Husić bit će ministar privrede
FOTO: Facebook / Edham Husić će biti ministar privrede u Federalnoj vladi Australije

Edham Nurredin Husić, Bosanac koji je rođen u Australiji, bit će novi ministar privrede i nauke Federalne vlade Australije.

Ovu informaciju preko Facebook profila potvrdio je rođeni Tuzlak Edhem Čustović, koji godinama živi i radi na renomiranom La Trobe univerzitetu u Melbourneu.

"Prije nekoliko dana izabran je za člana Predstavničkog doma Saveznog parlamenta Australije a sada dobija i značajno ministarstvo!

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

On je član Laburalističke stranke novog premijera Entonija Albanezea (Anthony Albanese), stranke koja se vratila na vlast nakon devet godina.

Inače, Husić je uvijek isticao svoje bosanskohercegovačko porijeklo s velikim ponosom i vrlo često podržavao rad bosanskohercegovačke zajednice u Australiji.

Čestitke Ed Husiću", napisao je Čustović.

Preko zvaničnog Facebook profila oglasio se i sam Husić.

"Čast mi je biti izabran za ministra privrede u Vladi Anthonyja Albanesea.

Dovesti australsku proizvodnju kući je veliki zadatak i svaki dan ću naporno raditi da to i ostvarim.

Kakva čast je biti dio tima koji od prvog dana započinje rad na izgradnji bolje budućnosti Australije!", napisao je Husić.

Edham Husić je rođen 1970. godine u Sidneju, a njegova porodica se 1960-tih doselila u Australiju iz Bosne i Hercegovine.

Član je Laburističke partije Australije i od 2010. godine član je australijanskog parlamenta. U vladi Kevina Rudda, 2013. godine bio je parlamentarni sekretar premijera i parlamentarni sekretar za širokopojasnu mrežu.

Husić je intervju u junctionjournalism.com ranije kazao da je njegov uspjeh odraz ogromnih mogućnosti koje Australija nudi. Želi da bude inspiracija mladima iz manjina, migrantima i ljudima iz različitih socio-ekonomskih sredina kako bi i oni mogli da teže ka svojim ciljevima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije