Rambo: Za vrijeme Tita za 7 dana vakcinisana je cijela Jugoslavija!

16
Radiosarajevo.ba
Rambo: Za vrijeme Tita za 7 dana vakcinisana je cijela Jugoslavija!

„Kultni balkanski muzičar - Rambo Amadeus Kilotzar održaće svoj prvi, live, online koncert  u subotu, 10. aprila u 20 h. 

Eto prilike da svi ljubitelji Rambove muzike, humora i improvizacije, ali i ostali znatiželjnici uživaju u njegovom performasu - i to od kuće, sa svog trosjeda. 

Jedna ulaznica vrijedi za čitavo domaćinstvo. Nema bindžovanja - jer je koncert uživo!“

Ovo je najava za Rambov Interplanetarni koncert, prvi takav u njegovoj karijeri, što je bio odličan povod za kraći razgovor sa ovim uvijek interesantnim umjetnikom, kojeg smo zatekli prilikom telefonskog poziva  u fabrici stambenih kontejnera...

Rambo: Ne pravim ja kontejnere, nisam ja sad tu limar, nego sam tu sa svojim prijateljima, treba da napravimo stambeni kontejner koji koristi solarnu energiju, da možeš da ga staviš đe 'oćeš, samoodrživi kontejner.

Ovaj interplanetarni koncert se trebao održati ranije, ali je i Ramba uhvatila korona.  Prenosi nam svoje iskustvo sa ovom bolešću...

Rambo: Podmukla je dosta. Prvih 7-8 dana ništa nije bilo, nešto temperaturica ovo-ono, tek 8 dan temperatura četeres', onda su me začeprljali u bolnicu, stavili na infuziju la-la-la-la...bolnicu sam grato...pa jedno 10-15 dana, ne znam ni ja više...dok me nisu pustili doma. Znači, da ne govorim da ljudi umiru glatko od korone, nije zajebancija... Ali je nevjerovatno to, kao zdrav si i onda ne vjeruješ - kao to je neka izmišljotina, Bil Gejts, čipovanje, budalaština...i onda zdravi ne vjeruju dok se ne razbole. Ne znam što bi ti rekao, rek'o bi samo samo da je za vrijeme Tita vakcinisana za 7 dana citava Jugoslavija.

Poznato mu je i da se dosta Sarajlija i stanovnika BiH generalno, išlo vakcinisati u Beograd...

Rambo: Pa nije to ništa novo, dugo vremena već u BiH postoji takozvani zubarski turizam. Raja iz Švedske, Norveške, Amerike..., đe je zubar skup u božju mater, uzmu odmor dvajes' dana, dođu u BiH kod nekog stomatologa i napravi zube. Jedini je problem što tih dvajes' dana mora jesti mljevenu jagnjetinu, ćevape i to (smijeh). Tako da to postoji odavno. Ovi su u Srbiju nabavili više vakcina nego što raja 'oće da se vakciniše, i eto. I ja bi vala, al' ne smijem se sad vakcinisat', još mjesec dana moram čekat'. A kad bi mi rekli idi u Švedsku vakciniši se, iš'o bi **be mi se.

Tokom prvog lockdowna i izolacije Rambo je dao izjavu u kojoj je izrazio zabrinutost da će to uticati i na ljudsku reprodukciju, jer čovjek mora da izađe i uzbudi se da bi se razmnožavao...

Rambo: Ali izgleda da sam pogriješio, sad se tamburaju više nego prije (smijeh)! Pogrešna procjena, što ću. Pa i car griješi! Nemojte glasat' za mene na sljedećim izborima (smijeh)!

Pripreme za online interplanetarni koncert su bile vrlo ozbiljne, a uključivale su i manje građevinske radove – Rambo je naime konstruisao, kako ga je nazvao, Streaming Club Hub, poznati „plavi ključ“ koji služi da se digitalno ubaci grafika po želji. No, kaže, ipak je odustao od te ideje.

Rambo: Džaba sam krečio, mnogo je mačku goveđa glava. Treba svirat' čovječe, sad ja odjednom post'o streaming inžinjer. Ne mogu, popizdio sam!

Tri vrste ulaznica su dostupne za Rambov koncert - osnovna je 15 EUR za standardno trajanje koncerta, produžena after party jam session varijanta, a tu je i „VIP backstage“ kategorija.

Rambo: To je za ove ljude koji hoće sa mnom da porazgovaraju preko kamere, i koji hoće da me malo počaste, pošto je ta karta dosta skupa, jel', i to je namjenjeno ovima „haj malo da poguramo Ramba, vidiš da nema svirki“. Nije to bez rezona, ako sjednu tako u kafanu sa mnom neđe, izađe ih ceh više nego ovo, tako da na ovaj način dolazi do dobre štednje (smijeh)!

Ne zaboravite da je to moj osnovni po'so, da sviram. A, ako mi upali ovo s kontejnerima, onda ćemo svirat' samo ponekad iz zajebancije...

Ima i pakleni plan ako ovo sve potraje...

Rambo: Ovo je sad da svak' može da gleda, a plan mi je da radim koncerte samo za neki grad. Npr. za Sarajevo, i onda ne može Stockholm da gleda. Shvataš? Jer tako bi imao alibi da sviram. Ovako može jednom godišnje i 'ajde Rambo putuj, dosadan si. Neka virtualna turneja - danas u vašem gradu, a sutra ko zna gdje, razumiješ?

Više detalja o koncertu te o dostupnim ulaznicama, potražite na linku ispod:

https://www.entrio.si/event/rambo-amadeus-five-winnetous-interplanetarni-koncert-8772

Cijeli intervju poslušajte ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije