Prof. dr. Unger: Ljekar koji je napravio prvo vještačko srce dolazi u Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Prof. dr. Unger: Ljekar koji je napravio prvo vještačko srce dolazi u Sarajevo
Wikipedia / Prof. dr. Felix Unger
Predsjednik Europske akademije nauka i umjetnosti (EASA), prof. dr. Felix Unger će u Sarajevu, 16. marta, održati javno predavanje pod naslovom „Next Europe and the role of the Balkans”.

Prof. dr. Unger dolazi na poziv akademkinje Senke Mesihović-Dinarević, a u organizaciji Odbora za kardiovaskularnu patologiju OMN Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Prof.  dr. Felix Unger je značajno i veliko ime u svijetu medicine i kardiohirurgije, koji je '70-ih godina prošlog stoljeća napravio prvo vještačko srce.

Član je mnogih akademija nauka i umjetnosti, izuzetno akademski plodan i cijenjen naučnik s preko 400 objavljenih naučnih i stručnih radova.

Inicijativa koja bi proizašla iz susreta i predavanja prof. dr. Felix Ungera je uspostavljanje saradnje Europske akademije nauka i umjetnosti i ANUBiH u vidu godišnjih predavanja i razmjene mišljenja, koje bi članovi EASA održavali u ANUBiH, a svake godine iz druge naučne oblasti.

Predavanje će se održati na engleskom jeziku u četvrtak, 16. marta 2017. godine u 12 sati, u amfiteatru ANUBiH, Bistrik 7, Sarajevo.

"Ulaz je slobodan za sve zainteresirane. Dobro došli!", saopćeno je iz ANUBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije