Preminuo sarajevski neurohirurg prof. dr. Kemal Čustović

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo sarajevski neurohirurg prof. dr. Kemal Čustović
Foto: KCUS / Kemal Čustović

U Sarajevu je u nedjelju, 4. februara 2024. godine u 87. godini preminuo ugledni sarajevski neurohirurg prof. dr. Kemal Čustović.

Kemal Čustović rođen je 1937. godine u Beogradu. U Sarajevu je završio osnovnu i srednju školu, a svoj put nastavlja na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, gdje je diplomirao 1962. godine.

Nakon obavljenog staža odlazi u Celje u Sloveniju gdje završava dvije godine specijalizacije iz Opšte hirurgije, te studij nastavlja u Sarajevu gdje 1970. polaže specijalistički ispit.

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Iste godine započeo je specijalizaciju iz neurohirurgije koju završava 1974. godine ispred komisije u Beogradu i predstavlja jednog od začetnika neurohirurgije u BiH.

Akademsku karijeru započeo je kao asistent na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. Svoj doktorat odbranio je 1988. godine, a tokom radnog vijeka bio je i šef Odjeljenja za intenzivnu jedinicu neurohirurgije.

Preminuo ugledni ljekar Anis Međedović

Preminuo ugledni ljekar Anis Međedović

Tokom godina rada usavršavao se u regionalnim centrima i u inostranstvu. Tokom opsade Sarajeva, pored rada na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, pomagao je i u zbrinjavanju neurohirurških pacijenata u Općoj bolnici "Prim. dr Abdulah Nakaš". 2005. godine povodom 110 godina KCUS-a primio je priznjanje za poseban doprinos unapređenju hirurgije. U penziju odlazi kao profesor i šef odjeljenja za neurohirurgiju.

Dženaza će se obaviti 6. februara na Gradskom groblju Bare u 13 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije