Preminuo ugledni ljekar Anis Međedović

1
Radiosarajevo.ba
Preminuo ugledni ljekar Anis Međedović
FOTO: Facebook / Anis Međedović

Prim. dr. Anis Međedović, specijalista oftalmologije, v.d. načelnik Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla iznenada je preminuo u Tuzli.

Na čelu Klinike za očne bolesti UKC-a Tuzla prim. dr. Anis Međedović, zajedno s kolegama, obavljao je veliki broj izuzetno kompleksnih operativnih zahvata.

Sa dr. Međedovićem na čelu, osoblje Klinike je godišnje pregledalo oko 40.000 pacijenata u prosjeku se radilo oko 4.600 operacija. 

Neredi u Gruziji: Narod se pobunio protiv "ruskog zakona", policija uzvratila pendrecima i suzavcem

Neredi u Gruziji: Narod se pobunio protiv "ruskog zakona", policija uzvratila pendrecima i suzavcem

Anis Međedović rođen je 27. aprila 1968. godine u Brčkom. Medicinsku školu i Medicinski fakultet završio je u Tuzli, gdje je odbranio i magistarski rad.

Komemorativna sjednica će se održati u petak, 11. augusta 2023. godine, u amfiteatru Klinike za interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla sa početkom u 11 sati.

Posljednji ispraćaj će se obaviti ispred Komemorativnog centra u Tuzli, u petak 11. augusta 2023. godine u 13:30 sati. Dženaza će se obaviti ispred Džindijske džamije u 15 sati, a ukop na mezarju Bukovčić u Tuzli, piše Tuzlanski.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije