Preminuo fudbalski trener Vedran Sofić

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo fudbalski trener Vedran Sofić
Foto: FSRS / Vedran Sofić

U Doboju je večeras, iznenada, u 42. godini, od posljedica srčanog udara, preminuo Vedran Sofić, trener juniorskog tima Fudbalskog kluba Sloga Doboj.

Kako je saopštio Fudbalski savez RS, Sofić je rođen 24. oktobra 1981. godine u Doboju. 

Prve fudbalske korake napravio je u Slogi u kojoj je proveo cijeli igrački vijek, a nakon završetka fudbalske karijere nastavio da bude prisutan u ovom klubu i školovao se za trenera.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

"Bio je pouzdan saradnik i prijatelj, svakoj reprezentativnoj akciji pristupao je profesionalno i odgovorno, temeljno i sistematski. Zračio je posebnom duhovitošću. Bio je posvećen mladim igračima, njihova velika podrška. Krajam maja vodio je juniore Sloge Meridian u finalu Omladinskog Kupa RS u Banjoj Luci protiv Borca", navodi se u saopštenju.

Prošle godine imao je, kako se dodaje, određenih problema sa srcem, preživio je srčani udar, ali mu je danas pozlilo i plemenito Vedranovo srce nije izdržalo. 

Sofić je prije mjesec dana imao operaciju tetive na nozi nakon što mu je pukla na utakmici veterana. Uprkos svemu, iako u gipsu, nastavio je sa rukovođenjem Omladinske škole dobojskog premijerligaša sve do kobnog dana.

Datum i mjesto sahrane Vedrana Sofića biće naknadno saopšteni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije